StoryEditor
Crna kronikadovršena istraga

Podignuta optužnica protiv pijanog izgrednika iz Solina: u sitne sate vikao po ulici i reflektorom osvjetljavao kuće, policajcu strgnuo masku s lica

Piše K. M. B.
21. svibnja 2020. - 10:44
Denis Jerković/HANZA MEDIA

Produljenje istražnog zatvora traži se za 50-godišnjaka koji je polovicom travnja ove godine u Solinu nasrnuo na policajce koji su ga došli smiriti jer je u sitnim satima pijan vikao po ulici i osvjetljavao reflektorom kuće. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je protiv njega podiglo optužnicu zbog prisile prema službenoj osobi u pokušaju i dvije prijetnje.

Tereti se da se 17. travnja, nakon što su ga dvojica policijskih službenika zatekli u narušavanju javnog reda i mira te mu izdali zapovijed da prestane s činjenjem prekršaja, oglušio na izdanu zapovijed. Prišao je jednom od policajaca i s lica mu strgnuo pa pokidao zaštitnu medicinsku masku, a potom nasrnuo na njega i oborio ga na tlo.

Kada su ustali, 50-godišnjak je obuhvatio policijskog službenika rukama oko tijela i pokušavao ga ponovno oboriti na tlo. Savladan je uporabom sredstava prisile i doveden do policijske postaje, stoji u optužnici.

Tijekom puta je u službenom vozilu ponavljao kako će ubiti njih, njihove žene i djecu čim ga sudac pusti. Prilikom izlaska iz vozila pokušao je nogama udariti policijske službenike koji su ga uspjeli savladati i odvesti u policijsku postaju.

Završio je tada u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama, a sada je nakon provedenog istraživanja podignuta optužnica. Tužiteljstvo je predložilo da se nad njim produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2021 06:36