StoryEditor
Crna kronikapriveden je

Ovo je osumnjičenik za ubojstvo na Lošinju: malo tko za njega ima lijepe riječi, evidentiran je zbog obiteljskog nasilja, posjedovanje droge...

Piše Dušan Miljuš, Dijana Puhalo/JL
14. veljače 2020. - 17:13
Branko RafajacFacebook

Jutarnji list dobio je potvrdu da je osumnnjičenik za ubojstvo 16-godišnjakinje u Malom Lošinju 41-godišnji Branko Rafajac. Načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar još jutros je potvrdio da je mogući počinitelj priveden, ali da se za jednom osobom još traga.

I Jutranji list dobio je potvrdu da je privedean osoba upravo Branko Rafajac.

Rafajac je rođeni Osječanin, ali već neko vrijeme živu u Malom Lošinju. Međutim, malo tko ima lijepih riječi o njemu, a policija ga već poznaje zbog niza kaznenih djela i prekršaja. Evidentiran je zbog obiteljskog nasilja, posjedovanje droge i remećenje javnog reda i mira.

- Viđao sam ga gotovo svakodnevno jer je prolazio kraj moje radnje. Mogu samo reći da sam ogorčen na policiju jer trebao biti priveden i zbog toga što je sve pisao na svom Facebook profilu. Lani je vrijeđao vatrogasce koji su se žrtvovali u gašenju požara, nazivao ih kukavicama. Vrijeđao je u svojim statusima i nas pripadnike nacionalne manjine na Lošinju, ali nikad za takvo što nije prijavljen - kaže nam Lošinjanin Leonard F.

Poznavao je i njegovu bivšu partnericu i kaže kako su se svi pitali što ona radi s takvim čovjekom jer su ju znali kao izuzetno vrijednu ženu.

I on i još neki sugovornici kažu da je Branko Rafajac bio smješten u Psihijatrijskoj ustanovi da se ovakav zločin ne bi dogodio i da bi netko zbog toga trebao odgovarati, piše Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 15:15