StoryEditor
Crna kronikaSTRAŠNE OKOLNOSTI

Otac nesretnog dječaka kojega je autom udario i pobjegao pijani Dalibor Šemper: Stabilno je, operiran je. Seka mu je još u šoku, bila je uz njega kad se to dogodilo

Piše Kronika SD
31. srpnja 2022. - 12:39

Otac nesretnog desetogodišnjaka kojeg je autom udario Dalibor Šemper otkrio je za 24 sata da je dječak pri svijesti i stabilan. 

Ozlijeđeni dječak prebačen je iz Gospića u KBC Zagreb, gdje je u subotu operiran i stanje mu je stabilno.

- Pri svijesti je sada, a slomljene su mu desna ruka i obje noge - kazao je otac.

Dječak se igrao na livadi sa sestrom kada je Šemper izletio s ceste. 

- Čuo se udarac. Živim blizu, čuo sam mu sestru kako je zavrištala - priča otac te dodaje da je njegov sin bio pri svijesti u trenutku kad je stigao. Djevojčica je još u šoku, navodi 24 sata.

Zvali su hitnu i otišli za Gospić, a tamo su, nakon što su vidjeli kakva je situacija, odlučili da se ide za Zagreb.

Podsjetimo, predstojnik ureda potpredsjednice Vlade Dalibor Šemper pijan je sletio automobilom s kolnika i teško ozlijedio desetogodišnjek dječaka, a onda je pokušao pobjeći s mjesta događaja. To bi mu možda i pošlo za rukom da ga nisu pratili svjedoci nesreće. Šempera su zauzdala četiri momka iz Sinja, koji su vozili desetak metara iza njega i primijetili kako vrluda po cesti. Nije reagirao na njihova upozorenja, a u jednom je trenutku prešao na suprotnu stranu ceste,baš kad je tuda prolazilo troje djece. 

- Dvoje ga je uspjelo izbjeći, a treće je udario" - kazao je jedan od mladića za tportal.

Po njegovim riječima, potpuno dezorijentirani vozač tek je na trenutak zastao, a potom odmah produžio dalje prema autocesti.

Dali su se u potjeru za njim, nekoliko kilometara ga pratili i na jednom pravcu sustigli, natjerali da stane pokraj ceste. Shvatio je da više nema kamo.

- Njegova prva reakcija bila je: 'Šta se dogodilo' i 'Ajme meni, razbio sam auto'. Policiju smo pozvali još za vrijeme vožnje i potom smo čekali njen dolazak najmanje 35 do 40 minuta. Objasnili su nam da u Gračacu nema prometnih policajaca, nego da ih moraju poslati skroz iz Gospića" - ispričao je Sinjanin tportalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2022 15:25