StoryEditor
Crna kronikaISPITAN U DORH-U

Otac 22-godišnjeg napadača s Markova trga pušten na slobodu: u kući mu pronašli puške s prigušivačima i više od tisuću metaka

13. listopada 2020. - 14:02
Željko Puhovski/Cropix

Otac 22-godišnjeg napadača s Markova trga u utorak je pušten na slobodu nakon što je uhićen, a potom i ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Tužiteljstvo u priopćenju navodi da je 13. listopada 2020. zaprimilo policijsku kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina rođenog 1961. zbog sumnje na kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Riječ je o oružju i streljivu pronađenom u pretresu nekretnina u mjestu Kletište koje koristi otac 22-godišnjeg Danijela Bezuka koji je jučer na Markovu trgu pucao po zgradi vlade i pritom ranio policajca, a zatim počinio suicid. 

Tužiteljstvo navodi da je u dvorišnim gospodarskim prostorijama svoje obiteljske kuće u Donjem Kletištu (okolica Kutine) držao dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem te više od tisuću komada raznog streljiva.

"Osumnjičenik je po primitku kaznene prijave ispitan u ovom državnom odvjetništvu nakon čega je, uslijed nepostojanja osnova za određivanje istražnog zatvora..., pušten na slobodu", stoji u priopćenju.

Policije je ranije izvijestila da su uz puške s optičkim ciljnicima i prigušivačima kod 59-godišnjaka pronašli 1169 komada raznog streljiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. listopad 2020 14:34