StoryEditorOCM
Crna kronikapolicajac osumnjičen za zloupotrebu položaja

ODAVAO TAJNE Prijava policajcu Dragi Šundovu, bratu dogradonačelnika Šundova

Piše PSD.
17. prosinca 2011. - 15:48
Dragu Šundova, prometnog policajca i predsjednika Upravnog vijeća splitske Javne ustanove Športski objekti, u srijedu popodne su uhitili njegovi kolege iz Odjela za organizirani kriminal Policijske uprave splitsko-dalmatinske, a sve na zahtjev USKOK-a.

Kome je odavao tajne?

Kako neslužbeno doznajemo, riječ se o ozbiljnoj optužbi za zloporabu položaja i ovlasti u službi, odnosno optužbama da je kao policajac odavao službene tajne trećoj osobi.

Šundov je nakon uhićenja pušten, te je zaradio kaznenu prijavu. Navodno je Šundov “pao” kad se neoprezno izbrbljao na mobitel u vrijeme kad su već tajno nadzirani njegovi telefonski razgovori.

Tko je osoba kojoj je Šundov odavao tajne, i o kojim je podacima riječ, te je li suspendiran s posla do okončanja postupka, nismo uspjeli doznati. Bez obzira što je u pitanju njihov djelatnik, iz splitske policije su samo kratko poručili kako ništa ne mogu komentirati.

U pitanju je uskočki predmet, kratko nam je rečeno, detaljna priča nije dolazila u obzir. Zanimljivo je da je, kako nam kažu naši izvori, upravo Drago Šundov kao predsjednik Upravnog vijeća JU-a Športski objekti, nakon svog imenovanja uporno inzistirao da se po hitnom postupku donese interni pravilnik kojim će se dati otkaz zaposlenicima uhvaćenim u odavanju službene tajne.

Pravilnik je naposljetku i usvojen, a sad je, eto, i sam njegov predlagatelj uhićen zbog istog krimena, ali na svom radnom mjestu.

Nazvali smo jučer Dragina brata Juru Šundova, dogradonačelnika Splita.

- Moj je brat svoj čovjek, ja za njega ne mogu odgovarati niti se želim miješati u njegov život, tek je kazao stariji Šundov.

Pokušali smo o svemu dobiti komentar i samog uhićenog, pa puštenog, Drage Šundova. No, nitko se na pozive nije javljao iako mu je mobitel bio uključen...

Borozan: Pa u srijedu je bio na sjednici

Uhićenje bliskog suradnika komentirao nam je i Tomislav Borozan, ravnatelj splitske Javne ustanove Športski objekti.

. U šoku sam, to je nemoguće. Pa mi smo u srijedu imali sjednicu Upravnog vijeća koju je gospodin Šundov vodio od podne do 16 sati. Ja ga doživljavam kao maksimalno kvalitetnog čovjeka i ako je istina to što govorite, to je za mene veliki šok, kazao je Borozan.

VLADIMIR URUKALO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2022 01:34