StoryEditor
Crna kronikaTRAŽE SE DOKAZI

Novi detalji brutalne likvidacije u Omišu: svjedokinju zločina i djevojku ubijenog ozlijedio jedan od metaka, a kod osumnjičenog pronašli 12 mobitela!

31. siječnja 2020. - 21:50
HANZA MEDIA, društvene mreže

Istraga ubojstva Karmelina Fistanića (38) iz Piska na Jadranskoj magistrali na ulazu u Omiš ide dalje nesmanjenim intenzitetom dva i pol mjeseca nakon zločina. Bitni dio su vještačenja između ostalog i jer su od trojice osumnjičenika nakon uhićenja oduzeti brojni mobiteli pa je ih kod Vlade Zolote (47) nađeno čak 12 komada.

Kao naručitelj i organizator zločina sumnjiče se Jerko Pirić (35) i Vlado Zolota iz Omiša, a kao izvršitelj Stipe Ringwald (48), iz Šibenika. Policija sumnja kako je uzrok svega sudski spor koji je Pirić imao sa sada pokojnim Karmelinom Fistanićem, u kojem je ovaj tražio oko pola milijuna kuna naknade štete.

image
Kao naručitelj i organizator zločina sumnjiče se Jerko Pirić (35) i Vlado Zolota iz Omiša, a kao izvršitelj Stipe Ringwald (48), iz Šibenika
Jakov Prkić/HANZA MEDIA

Prema policijskim saznanjima, Stipe Ringwald je boravio na  omiškom području oko mjesec dana. Prilikom uhićenja kod njega je nađeno 42,3 grama kokaina, 120,5 grama hašiša, 9,35 grama amfetamina i 41 komad streljiva. Do otkrića trojke je došlo nakon pronalaska motocikla s kojeg je ubijen Fistanić na splitskom Pazdigradu.

Veliki dio istrage odvija se u Centru za forenzična ispitivanja i vještačenja u kojem je i utvrđeno da se na nađenom motociklu nalazi DNK ubijenog Fistanića. Prskotine krvi su nakon ubojstva kroz poluotvoren prozor automobila dospjele na motocikl. Među materijalom za vještačenje su i nađeni mobiteli kojih je Zolota imao više od deset. Loša vijest za istražitelje je što pretraga komunikacije na aparatima za sada nije dala traga o dogovorima trojice oko smaknuća.

Saznajemo kako je hematom koji je zadobila V.J., djevojka sada pokojnog Fistanića, zadobila od jednog od šest metaka koji su njega pogodili u vrat i glavu. Zrno je prošlo kroz tkivo sada pokojnog i okrznulo mišić na ruci ženske osobe na suvozačkom sjedištu. To ukazuje kako je svjedokinja smaknuća ostala živa samo pukom srećom, a ne zbog iznimne vještine ubojice. Stoga se u istražnom zahtjevu osim kaznenog djela teškog ubojstva navodi i kazneno djelo općeopasne radnje.

Nadalje, više osoba je opisalo kako su tog dana nakon ubojstva svjedočili ludoj vožnji po mokroj cesti motocikliste na Yamahi T Maxu. On se sa skretanja za Brzet, gdje je u parkiranom VW Polu iz oružja kalibra 7,65 mm ispalio u žrtvinu glavu šest hitaca, vratio prema Omišu pa preko Naklica odakle se odvezao do Stobreča i splitskog predgrađa. Prema riječima očevidaca, motociklist je pretjecao automobile i ulazio u zavoj nesmanjenom brzinom unatoč lošim uvjetima za vožnju zbog kiše koja je padala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 13:17