StoryEditor
Crna kronikaGOTOVA ISTRAGA

Podignuta optužnica za ubojstvo u Omišu: s Yamahe kroz prozor automobila poduzetniku ispalio šest metaka u glavu i vrat

6. travnja 2020. - 18:38
Vozilo u kojem je ubijen Karmelino FistanićNikola Vilić/HANZA MEDIA

Podignuta je optužnica protiv Stipe Ringwalda (48) iz Šibenika, Jerka Pirića (35) i Vlade Zolote (47) iz Omiša zbog ubojstva Karmelina Fistanića (39) iz Piska krajem prošle godine na Jadranskoj magistrali na ulazu u Omiš.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu ih tereti da su 9. studenog prošle godine oko 13,55 sati u Omišu, postupali zajednički i prema prethodnom dogovoru s ciljem da usmrte Karmelina Fistanića, lokalnog poduzetnika. Ringwald se vozilom marke Renault Kangoo dovezao iz Šibenika do gradskog groblja Lovrinac u Splitu gdje su ga pričekali Pirić i Zolota.

Vozilom marke Fiat Doblo kojim je upravljao  Zolota odvezli su se u Omiš do apartmana u njegovom vlasništvu. U prostoru apartmana Ringwald se presvukao u tamnu motorističku opremu i stavio tamnu kacigu na glavu koju su mu prethodno osigurala druga dvojica.

Nakon izlaska iz apartmana Stipe Ringwald je, navodi optužnica, uzeo motocikl marke Yamaha T-Max crne boje, koji su mu prethodno osigurali Pirić i Zolota, te je pratio osobno vozilo VW Polo kojim je upravljao Karmelino Fistanić u čijem je društvu bila i njegova djevojka.

Na predjelu Slavinj kod skretanja s državne ceste u smjeru mjesta Brzet, Fistanić je zaustavio svoje vozilo pa je mu je Ringwald prišao na motociklu s njegove lijeve strane i kroz poluotvoreni prozor vozačevih vrata ispalio šest hitaca u glavu i vrat. Karmelino Fistanić je zbog zadobivenih strijelnih rana glave i vrata, odnosno osobito teških tjelesnih ozljeda, odmah preminuo.

U optužnici je predloženo da se protiv trojice okrivljenika produlji istražni zatvor s obzirom na to da egzistiraju osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2021 00:28