StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJA ISTRAŽUJE

Novi detalj o paljevinama u Splitu: plamen u garaži na Pujankama krenuo s BMW-a u vlasništvu obitelji čiji je motor R1 izgorio u prvom požaru

Piše Marko Didić
30. prosinca 2021. - 08:22

Požar u garaži u Tijardovićevoj ulici na splitskim Pujankama izbio je na poklopcu motora osobnog automobila BMW 730, a zatim se proširio na druga vozila. BMW je u vlasništvu majke muškarca kojemu je u prethodnom podmetnutom požaru 3. prosinca u istoj garaži izgorio motor R1.

Požar je osim parkiranog BMW-a zahvatio pet drugih vozila: Golf, Peugeot, Opel, Mercedes i Citroen, od kojih su neka djelomično oštećena. Nakon obavljenog očevida iz PU splitsko-dalmatinske, u srijedu rano poslijepodne obavijestili su javnost da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar, što u prijevodu znači da je požar izazvala ljudska ruka.

Vatrogasci su dojavu o požaru dobili u utorak oko 23.40 sati i odmah izišli na teren, a ugasili su ga pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita. O događaju je izviješteno nadležno državno odvjetništvo.

image
Očevid požara u garaži početkom prosinca
Joško Ponoš/Cropix

U dva požara potpaljena su dva vozila u vlasništvu osoba iz iste obitelji tako da policija ima jasnu poveznicu i trag kojim treba krenuti. Svakako će im vlasnici vozila pomoći u tome. Ako se istražiteljima posreći otkrit će ne samo počinitelja u ovom slučaju već i u požaru otprije tri tjedna.

Naime, ovaj požar izbio je samo tri tjedna od prvog velikog požara u istoj garaži u kojoj je tada oštećeno 14 vozila, ali policija još ni za taj požar nije otkrila krivca te se i tu kako nam rekoše provodi krim-istraživanje. Zna se samo da je zapaljivo sredstvo netko bacio s vanjske strane garaže.

Taj prvi požar je izbio u danu u kojem je splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević objavio da su od 28. prosinca garaža u Tijardovićevoj ulici u posjedu Grada te da je ispražnjena od stvari i ljudi po pitanju upravljanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 20:50