stdClass Object ( [id] => 1341546 [title] => Neda Livljanić - žena koju je trebalo nazvati. Kako je činovnica postala imućna dama s 4 automobila, kućama u Zagrebu... [alias] => neda-livljanic-zena-koju-je-trebalo-nazvati-kako-je-cinovnica-postala-imucna-dama-s-4-automobila-kucama-u-zagrebu [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Na području Zagreba i Šibensko-kninske županije u četvrtak su djelatnici PNUSKOK-a u koordinaciji s USKOK-om uhitili pet osoba za koje se, kako su javno objavili, osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.

Akcija je pokrenuta, kako se neslužbeno doznalo, povodom izgradnje kampa na Murteru investitora Zorana Pripuza, koji je uhićen isto kao i Dario Filipi iz Betine, vlasnik autoservisa "Antušina" te još jednog ilegalnog kampa "The View" u uvali Podvrške na Murteru.

Akcijom su obuhvaćeni i Eduard Maržić, svojedobno predsjednik Hrvatske udruge kampova i dugogodišnji vlasnik poznatog kampa "Šimuni", koji je i sam prije 15-ak godina bio osumnjičen za protuzakonito izvlačenje i malverzacije teške 6,2 milijuna tadašnjih kuna. Također, uhićen je i Boris Kulušić, lokalni ugostitelj i poduzetnik koji se također bavio kampovima.

Nezakonita rješenja

Posljednja u nizu osoba koje su uhićene u sklopu USKOK-ove akcije je Neda Livljanić, sada već bivša službenica Odjela za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije, koja je i izdala rješenje za gradnju Pripuzova kampa i smještaja u domaćinstvu, iako za to očito nije bilo apsolutno nikakve zakonske osnove.

Iako se u početku, s obzirom na "jako" Pripuzovo ime, neslužbeno špekuliralo da su uhićenja obavljena na temelju ranije podnesenih kaznenih prijava i da se istražuje mogućnost da je bivša županijska službenica primila još uvijek nepoznati iznos mita kako bi izdala nezakonito rješenje za Pripuza, a koje su joj ostali kao posrednici koji imaju veze s poslovanjem kampova predali u ime investitora, priča bi mogla poprimiti potpuno drugi kontekst.

---

image

Neda Livljanić bila je omiljena među klijentima u županiji

 

Infovodice.com
---

Naime, moguće je da ostali uhićenici nemaju nikakve veze s Pripuzom već da su oni uhićeni samo zato jer su, na još javnosti nepoznate načine, i sami od bivše županijske činovnice Livljanić dobili rješenja za svoje kampove iako za to nisu postojali nikakvi valjani pravni razlozi. Kako se priča razvija, ispada da je upravo ona, koja je prije nekih godinu i pol dana otišla iz Županije u mirovinu s navršenih 60 godina života, ta poveznica koja "spaja" Pripuza i ostalu trojicu uhićenih.

Za Nedu Livljanić, nekadašnju voditeljicu Odjela za turizam pri Službi za gospodarstvo i imovinsko-pravne odnose Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, šira je javnost prvi put čula ovo ljeto, kad se po medijima počelo pisati o ilegalnoj Pripuzovoj gradnji.

Kolege iz 24 sata pisale su tada da je izdala Pripuzu rješenje da ispunjava minimalne uvjete za kamp s dvije zvjezdice u kojem će biti 10 jedinica (mobilne kućice), a da bi to dobio morao je ispuniti neke uvjete uz ostalo i na zemljištu imati smještajni objekt, toalete, staze i slično. Ništa od toga Pripuz nije imao jer je na parceli bila samo nedovršena kuća bez krova iz koje viri armatura!

Kad su je novinari tada zvali, kazala je da je bila na terenu i utvrdila da ruševni objekt ispunjava uvjete za kamp te je priznala da je potpisala, ali da "ne bi baš razgovarala o razlozima".

- Neda je vrijedila kao osoba kojoj se trebalo obratiti i ona bi uvijek "izašla ususret" i pomogla. Zato su je i voljeli. Ona nije baš izlazila na teren, a izdavala je rješenja i dozvole. Ne znam je li zato uzimala novce, ali jedan kolega ju je prijavio još prije više od godinu dana. Ona je izmišljala rješenja iako u prostornim planovima ta zemljišta nisu bila za kampove, nego su bila ili priobalno područje ili poljoprivredno zemljište - kazao je nakon njezina uhićenja za 24 sata neimenovani dobro upućeni izvor.

Uzorna djelatnica

Kako doznajemo, nekadašnja je službenica bila gotovo cijeli svoj radni vijek uzorna djelatnica, no prije nekoliko godina proživjela je tešku obiteljsku tragediju, izgubivši supruga koji je preminuo od leukemije te vrlo brzo još jednog bliskog člana obitelji. U to je vrijeme došla u kontakt s Pripuzom te je tada počela njezina "transformacija" iz neprimjetne činovnice u "damu".

Očito je sebi predočila da je život prekratak i da će, kad ode u mirovinu, živjeti "na rubu siromaštva" pa je odjednom, kako nam govori dobro upućeni izvor, počela ulagati u sebe. Pobrinula se za svoj novi izgled operativnim zahvatima na licu, a počela je gomilati i imovinu. Na njezino ime, doznajemo, registrirana su četiri automobila - Mercedes GLC, dva VW Tiguana te jedan Golf, a ima i dvije nekretnine - kuću u elitnoj podsljemenskoj zoni u Zagrebu te stan u centru metropole.

---

image

Sad već čuvena Pripuzova bespravna gradnja na Murteru

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
---

Koju će joj ulogu u cijeloj ovoj priči USKOK namijeniti i hoće li ona biti prvookrivljena, tek ćemo saznati u idućim danima nakon što svi uhićeni budu saslušani pred USKOK-ovim istražiteljima. Tada će se znati i hoće li za ikoga od uhićenih biti zatražen istražni zatvor i po kojoj osnovi.

Zanimljivo je i da je upravo Livljanić početkom srpnja 2022. godine potpisala Rješenje o privremenom obavljanju djelatnosti državljaninu Švedske s prebivalištem u Primoštenu za neregistrirani ugostiteljski objekt s bungalovima koji se nalazi na brdu usred maslinika i vinograda u Primoštenu, a kojeg je, isto kao i u Pripuzovom slučaju, "osujetio" zatvaranjem Državni inspektorat.

Portal Morski.hr objavio je prije nekoliko dana da je baš Livljanić izdala rješenje u kojem stoji da taj objekt udovoljava minimalnim uvjetima za pružanje ugostiteljskih usluga na obiteljsko-poljoprivrednom gospodarstvu za vrstu izletišta i kamp te da mu se odobrava pripremanje i usluživanje jela, pića i napitaka, uobičajenih za kraj u kojem se nalazi OPG, iz poljoprivrednih proizvoda pretežno vlastite proizvodnje - vrsta izletište.

Isto tako, isti je portal objavio da privremeno Rješenje uključuje dozvolu za rad kampa za 16 jedinica ili 48 gostiju, kategorije koja se označava s dva sunca, te prostor za usluživanje u zatvorenom, ukupno 30 m2, 20 sjedećih mjesta, prostor za pripremu jela i na otvorenom prostor za 50 sjedećih mjesta.

Dozvola nije ni potrebna

Ova priča nije, koliko se zna, zasad predmet aktualne istrage USKOK-a, no moguće je da se tijekom istrage proširi popis onih kojima je Livljanić, zlouporabljujući svoj položaj, kako sada sumnja USKOK, davala dozvole i rješenja koja nisu smjeli dobiti.

Što se tiče Pripuza, nazvali smo u četvrtak ujutro odvjetnika Antu Nobila, koji nam je kratko rekao da ga njegov klijent nije zvao vezano za uhićenje, ali i da on nije u Hrvatskoj pa će, ako Pripuzu zatreba pravna pomoć (a nema sumnje da hoće) vjerojatno biti angažiran netko od njegovih kolega. Krajem srpnja ove godine Nobilo je u Pripuzovo ime na adresu Večernjeg lista poslao opširan odgovor koji se tiče tekstova o bespravnoj gradnji kampa na Murteru.

- Premda je točno da je investitor gradio bez građevinske dozvole i izvan građevinskog područja, time nije prekršio zakon, jer građevinska dozvola za zid u negrađevinskoj zoni nije ni potrebna. Također nije devastirao teren uz samu obalu, jer je gradio na svom zemljištu, a ne na pomorskom dobru... Zoran Pripuz će i nadalje poštivati sve zakonske i podzakonske akte vezane za gradnju te će poštivati svaku odluku suda ili upravnih tijela, ali će i pravnim sredstvima štititi svoja prava vlasnika zemljišta i srušene kuće - uz ostalo je naveo odvjetnik Nobilo.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => slučaj Pripuz [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => slučaj Pripuz 2 0 7135 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-11-23 15:53:15 [created_by] => 3229 [created_by_alias] => Vladimir Urukalo [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-11-23 20:41:05 [modified_by] => 3229 [publish_up] => 2023-11-23 17:16:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Neda Livljanić - žena koju je trebalo nazvati. Kako je činovnica postala imućna dama s 4 automobila, kućama u Zagrebu... page_title=Neda Livljanić - žena koju je trebalo nazvati. Kako je činovnica postala imućna dama s 4 automobila, kućama u Zagrebu... [metakey] => Neda Livljanić, Murter, bespravna gradnja, Pripuzovo uhićenje [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/11\/23\/26106204.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/23\/26104611.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/23\/25134829.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Damjan Tadi\u0106\/Cropix, Infovodice.com","Infovodice.com","Nikolina Vukovi\u0107 Stipani\u010dev\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Zoran Pripuz, po svemu sude\u0107i, nema veze s ostalima uhi\u0107enima, ve\u0107 je u centru bila Neda Livljani\u0107<\/p>","

Neda Livljani\u0107 bila je omiljena me\u0111u klijentima u \u017eupaniji<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Sad ve\u0107 \u010duvena Pripuzova bespravna gradnja na Murteru<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x800","hd_26106204_1920.jpg":"1920x1080","k_26106204_1280.jpg":"1280x1280","k_26106204_1024.jpg":"1024x1024","k_26106204_640.jpg":"640x640","k_26106204_480.jpg":"480x480","k_26106204_340.jpg":"340x340","k_26106204_220.jpg":"220x220","o_26106204_1280.jpg":"1280x853","o_26106204_1024.jpg":"1024x682","o_26106204_640.jpg":"640x426","o_26106204_480.jpg":"480x320","o_26106204_340.jpg":"340x226","o_26106204_220.jpg":"220x146","h_26106204_1280.jpg":"1280x854","h_26106204_1024.jpg":"1024x683","h_26106204_640.jpg":"640x427","h_26106204_480.jpg":"480x320","h_26106204_340.jpg":"340x227","h_26106204_220.jpg":"220x147","pp_26106204_1280.jpg":"1280x1628","pp_26106204_1024.jpg":"1024x1303","pp_26106204_640.jpg":"640x814","pp_26106204_480.jpg":"480x611","pp_26106204_340.jpg":"340x432","pp_26106204_220.jpg":"220x280"},{"size0":"336x540","hd_26104611_1920.jpg":"1920x1080","k_26104611_1280.jpg":"1280x1280","k_26104611_1024.jpg":"1024x1024","k_26104611_640.jpg":"640x640","k_26104611_480.jpg":"480x480","k_26104611_340.jpg":"340x340","k_26104611_220.jpg":"220x220","o_26104611_1280.jpg":"1280x2057","o_26104611_1024.jpg":"1024x1645","o_26104611_640.jpg":"640x1028","o_26104611_480.jpg":"480x771","o_26104611_340.jpg":"340x546","o_26104611_220.jpg":"220x353","h_26104611_1280.jpg":"1280x854","h_26104611_1024.jpg":"1024x683","h_26104611_640.jpg":"640x427","h_26104611_480.jpg":"480x320","h_26104611_340.jpg":"340x227","h_26104611_220.jpg":"220x147","pp_26104611_1280.jpg":"1280x1628","pp_26104611_1024.jpg":"1024x1303","pp_26104611_640.jpg":"640x814","pp_26104611_480.jpg":"480x611","pp_26104611_340.jpg":"340x432","pp_26104611_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25134829_1920.jpg":"1920x1080","k_25134829_1280.jpg":"1280x1280","k_25134829_1024.jpg":"1024x1024","k_25134829_640.jpg":"640x640","k_25134829_480.jpg":"480x480","k_25134829_340.jpg":"340x340","k_25134829_220.jpg":"220x220","o_25134829_1280.jpg":"1280x853","o_25134829_1024.jpg":"1024x682","o_25134829_640.jpg":"640x426","o_25134829_480.jpg":"480x320","o_25134829_340.jpg":"340x226","o_25134829_220.jpg":"220x146","h_25134829_1280.jpg":"1280x854","h_25134829_1024.jpg":"1024x683","h_25134829_640.jpg":"640x427","h_25134829_480.jpg":"480x320","h_25134829_340.jpg":"340x227","h_25134829_220.jpg":"220x147","pp_25134829_1280.jpg":"1280x1628","pp_25134829_1024.jpg":"1024x1303","pp_25134829_640.jpg":"640x814","pp_25134829_480.jpg":"480x611","pp_25134829_340.jpg":"340x432","pp_25134829_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7850421 Threads: 2 Questions: 1643090841 Slow queries: 4885357 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111573668 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/neda-livljanic-zena-koju-je-trebalo-nazvati-kako-je-cinovnica-postala-imucna-dama-s-4-automobila-kucama-u-zagrebu-1341546 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/neda-livljanic-zena-koju-je-trebalo-nazvati-kako-je-cinovnica-postala-imucna-dama-s-4-automobila-kucama-u-zagrebu-1341546?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 737845 [name] => Neda Livljanić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-23 18:16:29 [main_article_id] => 0 [alias] => neda-livljanic [link] => /tag/neda-livljanic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 344544 [name] => Murter [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => murter [link] => /tag/murter ) [2] => stdClass Object ( [id] => 422801 [name] => bespravna gradnja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => bespravna-gradnja [link] => /tag/bespravna-gradnja ) [3] => stdClass Object ( [id] => 737846 [name] => Pripuzovo uhićenje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-23 18:16:29 [main_article_id] => 0 [alias] => pripuzovo-uhicenje [link] => /tag/pripuzovo-uhicenje ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => slučaj Pripuz [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Neda Livljanić - žena koju je trebalo nazvati. Kako je činovnica postala imućna dama s 4 automobila, kućama u Zagrebu... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3229 [name] => Vladimir Urukalo [username] => vladimir-urukalo [email] => vladimir-urukalo@sd.hr [password] => $2y$10$rgyq3xZ1UxSvAtwZX451CONOsVI0fxhUfQE/LUPcv7rt8nYMmDiny [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vladimir-urukalo-3229 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1747 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/c92d4ffb88f6f09a6d26e581b1556f3e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/23/26106204.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Damjan TadiĆ/Cropix, Infovodice.com [mainImageDesc] =>

Zoran Pripuz, po svemu sudeći, nema veze s ostalima uhićenima, već je u centru bila Neda Livljanić

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/23/26106204.jpg [title] =>

Zoran Pripuz, po svemu sudeći, nema veze s ostalima uhićenima, već je u centru bila Neda Livljanić

Damjan TadiĆ/Cropix, Infovodice.com ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/23/26104611.jpg [title] =>

Neda Livljanić bila je omiljena među klijentima u županiji

 

Infovodice.com ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/23/25134829.jpg [title] =>

Sad već čuvena Pripuzova bespravna gradnja na Murteru

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Na području Zagreba i Šibensko-kninske županije u četvrtak su djelatnici PNUSKOK-a u koordinaciji s USKOK-om uhitili pet osoba za koje se, kako su javno objavili, osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.

Akcija je pokrenuta, kako se neslužbeno doznalo, povodom izgradnje kampa na Murteru investitora Zorana Pripuza, koji je uhićen isto kao i Dario Filipi iz Betine, vlasnik autoservisa "Antušina" te još jednog ilegalnog kampa "The View" u uvali Podvrške na Murteru.

Akcijom su obuhvaćeni i Eduard Maržić, svojedobno predsjednik Hrvatske udruge kampova i dugogodišnji vlasnik poznatog kampa "Šimuni", koji je i sam prije 15-ak godina bio osumnjičen za protuzakonito izvlačenje i malverzacije teške 6,2 milijuna tadašnjih kuna. Također, uhićen je i Boris Kulušić, lokalni ugostitelj i poduzetnik koji se također bavio kampovima.

Nezakonita rješenja

Posljednja u nizu osoba koje su uhićene u sklopu USKOK-ove akcije je Neda Livljanić, sada već bivša službenica Odjela za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije, koja je i izdala rješenje za gradnju Pripuzova kampa i smještaja u domaćinstvu, iako za to očito nije bilo apsolutno nikakve zakonske osnove.

Iako se u početku, s obzirom na "jako" Pripuzovo ime, neslužbeno špekuliralo da su uhićenja obavljena na temelju ranije podnesenih kaznenih prijava i da se istražuje mogućnost da je bivša županijska službenica primila još uvijek nepoznati iznos mita kako bi izdala nezakonito rješenje za Pripuza, a koje su joj ostali kao posrednici koji imaju veze s poslovanjem kampova predali u ime investitora, priča bi mogla poprimiti potpuno drugi kontekst.

---

image

Neda Livljanić bila je omiljena među klijentima u županiji

 

Infovodice.com
---

Naime, moguće je da ostali uhićenici nemaju nikakve veze s Pripuzom već da su oni uhićeni samo zato jer su, na još javnosti nepoznate načine, i sami od bivše županijske činovnice Livljanić dobili rješenja za svoje kampove iako za to nisu postojali nikakvi valjani pravni razlozi. Kako se priča razvija, ispada da je upravo ona, koja je prije nekih godinu i pol dana otišla iz Županije u mirovinu s navršenih 60 godina života, ta poveznica koja "spaja" Pripuza i ostalu trojicu uhićenih.

Za Nedu Livljanić, nekadašnju voditeljicu Odjela za turizam pri Službi za gospodarstvo i imovinsko-pravne odnose Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, šira je javnost prvi put čula ovo ljeto, kad se po medijima počelo pisati o ilegalnoj Pripuzovoj gradnji.

Kolege iz 24 sata pisale su tada da je izdala Pripuzu rješenje da ispunjava minimalne uvjete za kamp s dvije zvjezdice u kojem će biti 10 jedinica (mobilne kućice), a da bi to dobio morao je ispuniti neke uvjete uz ostalo i na zemljištu imati smještajni objekt, toalete, staze i slično. Ništa od toga Pripuz nije imao jer je na parceli bila samo nedovršena kuća bez krova iz koje viri armatura!

Kad su je novinari tada zvali, kazala je da je bila na terenu i utvrdila da ruševni objekt ispunjava uvjete za kamp te je priznala da je potpisala, ali da "ne bi baš razgovarala o razlozima".

- Neda je vrijedila kao osoba kojoj se trebalo obratiti i ona bi uvijek "izašla ususret" i pomogla. Zato su je i voljeli. Ona nije baš izlazila na teren, a izdavala je rješenja i dozvole. Ne znam je li zato uzimala novce, ali jedan kolega ju je prijavio još prije više od godinu dana. Ona je izmišljala rješenja iako u prostornim planovima ta zemljišta nisu bila za kampove, nego su bila ili priobalno područje ili poljoprivredno zemljište - kazao je nakon njezina uhićenja za 24 sata neimenovani dobro upućeni izvor.

Uzorna djelatnica

Kako doznajemo, nekadašnja je službenica bila gotovo cijeli svoj radni vijek uzorna djelatnica, no prije nekoliko godina proživjela je tešku obiteljsku tragediju, izgubivši supruga koji je preminuo od leukemije te vrlo brzo još jednog bliskog člana obitelji. U to je vrijeme došla u kontakt s Pripuzom te je tada počela njezina "transformacija" iz neprimjetne činovnice u "damu".

Očito je sebi predočila da je život prekratak i da će, kad ode u mirovinu, živjeti "na rubu siromaštva" pa je odjednom, kako nam govori dobro upućeni izvor, počela ulagati u sebe. Pobrinula se za svoj novi izgled operativnim zahvatima na licu, a počela je gomilati i imovinu. Na njezino ime, doznajemo, registrirana su četiri automobila - Mercedes GLC, dva VW Tiguana te jedan Golf, a ima i dvije nekretnine - kuću u elitnoj podsljemenskoj zoni u Zagrebu te stan u centru metropole.

---

image

Sad već čuvena Pripuzova bespravna gradnja na Murteru

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
---

Koju će joj ulogu u cijeloj ovoj priči USKOK namijeniti i hoće li ona biti prvookrivljena, tek ćemo saznati u idućim danima nakon što svi uhićeni budu saslušani pred USKOK-ovim istražiteljima. Tada će se znati i hoće li za ikoga od uhićenih biti zatražen istražni zatvor i po kojoj osnovi.

Zanimljivo je i da je upravo Livljanić početkom srpnja 2022. godine potpisala Rješenje o privremenom obavljanju djelatnosti državljaninu Švedske s prebivalištem u Primoštenu za neregistrirani ugostiteljski objekt s bungalovima koji se nalazi na brdu usred maslinika i vinograda u Primoštenu, a kojeg je, isto kao i u Pripuzovom slučaju, "osujetio" zatvaranjem Državni inspektorat.

Portal Morski.hr objavio je prije nekoliko dana da je baš Livljanić izdala rješenje u kojem stoji da taj objekt udovoljava minimalnim uvjetima za pružanje ugostiteljskih usluga na obiteljsko-poljoprivrednom gospodarstvu za vrstu izletišta i kamp te da mu se odobrava pripremanje i usluživanje jela, pića i napitaka, uobičajenih za kraj u kojem se nalazi OPG, iz poljoprivrednih proizvoda pretežno vlastite proizvodnje - vrsta izletište.

Isto tako, isti je portal objavio da privremeno Rješenje uključuje dozvolu za rad kampa za 16 jedinica ili 48 gostiju, kategorije koja se označava s dva sunca, te prostor za usluživanje u zatvorenom, ukupno 30 m2, 20 sjedećih mjesta, prostor za pripremu jela i na otvorenom prostor za 50 sjedećih mjesta.

Dozvola nije ni potrebna

Ova priča nije, koliko se zna, zasad predmet aktualne istrage USKOK-a, no moguće je da se tijekom istrage proširi popis onih kojima je Livljanić, zlouporabljujući svoj položaj, kako sada sumnja USKOK, davala dozvole i rješenja koja nisu smjeli dobiti.

Što se tiče Pripuza, nazvali smo u četvrtak ujutro odvjetnika Antu Nobila, koji nam je kratko rekao da ga njegov klijent nije zvao vezano za uhićenje, ali i da on nije u Hrvatskoj pa će, ako Pripuzu zatreba pravna pomoć (a nema sumnje da hoće) vjerojatno biti angažiran netko od njegovih kolega. Krajem srpnja ove godine Nobilo je u Pripuzovo ime na adresu Večernjeg lista poslao opširan odgovor koji se tiče tekstova o bespravnoj gradnji kampa na Murteru.

- Premda je točno da je investitor gradio bez građevinske dozvole i izvan građevinskog područja, time nije prekršio zakon, jer građevinska dozvola za zid u negrađevinskoj zoni nije ni potrebna. Također nije devastirao teren uz samu obalu, jer je gradio na svom zemljištu, a ne na pomorskom dobru... Zoran Pripuz će i nadalje poštivati sve zakonske i podzakonske akte vezane za gradnju te će poštivati svaku odluku suda ili upravnih tijela, ali će i pravnim sredstvima štititi svoja prava vlasnika zemljišta i srušene kuće - uz ostalo je naveo odvjetnik Nobilo.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Damjan TadiĆ/Cropix, Infovodice.com Infovodice.com Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
Damjan TadiĆ/Cropix, Infovodice.com

Zoran Pripuz, po svemu sudeći, nema veze s ostalima uhićenima, već je u centru bila Neda Livljanić

Infovodice.com

Neda Livljanić bila je omiljena među klijentima u županiji

 

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Sad već čuvena Pripuzova bespravna gradnja na Murteru

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/neda-livljanic-zena-koju-je-trebalo-nazvati-kako-je-cinovnica-postala-imucna-dama-s-4-automobila-kucama-u-zagrebu-1341546 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=24d55eb990154099ef5702a54f8852ba5657ebfe [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Neda+Livljani%C4%87+-+%C5%BEena+koju+je+trebalo+nazvati.+Kako+je+%C4%8Dinovnica+postala+imu%C4%87na+dama+s+4+automobila%2C+ku%C4%87ama+u+Zagrebu...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fneda-livljanic-zena-koju-je-trebalo-nazvati-kako-je-cinovnica-postala-imucna-dama-s-4-automobila-kucama-u-zagrebu-1341546 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fneda-livljanic-zena-koju-je-trebalo-nazvati-kako-je-cinovnica-postala-imucna-dama-s-4-automobila-kucama-u-zagrebu-1341546 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => slučaj Pripuz [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaslučaj Pripuz

Neda Livljanić - žena koju je trebalo nazvati. Kako je činovnica postala imućna dama s 4 automobila, kućama u Zagrebu...

Piše Vladimir Urukalo
23. studenog 2023. - 18:16
Zoran Pripuz, po svemu sudeći, nema veze s ostalima uhićenima, već je u centru bila Neda LivljanićDamjan TadiĆ/Cropix, Infovodice.com

Na području Zagreba i Šibensko-kninske županije u četvrtak su djelatnici PNUSKOK-a u koordinaciji s USKOK-om uhitili pet osoba za koje se, kako su javno objavili, osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.

Akcija je pokrenuta, kako se neslužbeno doznalo, povodom izgradnje kampa na Murteru investitora Zorana Pripuza, koji je uhićen isto kao i Dario Filipi iz Betine, vlasnik autoservisa "Antušina" te još jednog ilegalnog kampa "The View" u uvali Podvrške na Murteru.

Akcijom su obuhvaćeni i Eduard Maržić, svojedobno predsjednik Hrvatske udruge kampova i dugogodišnji vlasnik poznatog kampa "Šimuni", koji je i sam prije 15-ak godina bio osumnjičen za protuzakonito izvlačenje i malverzacije teške 6,2 milijuna tadašnjih kuna. Također, uhićen je i ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 06:30