StoryEditorOCM
Crna kronikaopet iza rešetaka?

Nakon brutalnog napada na Hvaru, traži se istražni zatvor za uhićenog Ćurkovića. Evo dokad bi mogao ostati na Bilicama

29. srpnja 2024. - 15:44

Splitsko tužiteljstvo traži istražni zatvor za Josipa Ćurkovića Ćosa (62) poznatog ugostitelja koji je postao još poznatiji nakon incidenta u nedjelju u 1.45 sati u restoranu “Gariful” u Hvaru. U nasilnom upadu više muškaraca, među kojima je prema prijavi bio i Josip Ćurković, pretučeni su Ivan Gospodnetić, vlasnik restorana i Dinko Petričević Mijo, kuhar.

Obojici su utvrđene lakše tjelesne ozljede po glavi, jedan je udaran šipkom, drugi čašom. Kako se moglo vidjeti na fotografiji ozlijeđenog kuhara imao je razbijenu arkadu, sljepoočnicu i čelo te mu je sašiveno 14 šavova.

Hvarska policija je isti dan uhitila Ćurkovića i provela kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju. U nedjelju navečer je doveden pritvorskom nadzorniku nakon čega je u ponedjeljak iznio obranu na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Od njih saznajemo kako će zatražiti istražni zatvor nad Ćurkovićem.

Ovo je Josip Ćurković - Ćos, vlasnik Carpe Diema. On ih je, tvrde u Garifulu, brutalno napao. Povezan je s podzemljem...

- Dežurni zamjenik je proveo dokaznu radnju prvog ispitivanja okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju iz čl. 118. st. 1. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona.

image

Žrtve napada Ivan Gospodnetić, vlasnik ‘Garifula‘ i Dinko Petričević Mijo, kuhar

Cropix; Screenshot/Instagram

Nakon ispitivanja okrivljenika, sucu istrage će biti će podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te utjecaja na potencijalne svjedoke - naveli su.

Istražni zatvor po drugoj osnovi može trajati dok se ne ispitaju svjedoci nakon čega osumnjičeni ima pravo dobiti obranu sa slobode. Ali, ako nad Ćurkovićem bude određen istražni zatvor po prvoj osnovi onda se može produljivati svako mjesec dana.

FOTO IZ GARIFULA Privatna garda čuva nasilnika u košulji dok mlati. Uhićen je. A što je s ostalima, hoće li MUP reagirati?

Pretučeni vlasnik ‘Garifula‘ progovara za ‘Slobodnu‘: ‘Na Hitnoj sam, skoro su nas ubili‘; Evo koga je optužio za napad

Osim što je suvlasnik "Carpe Diema" na Hvaru, Josip Ćurković drži i polovicu vlasništva nad restoranom "Kvak" u Zagrebu. Ima i kafić "Kataka" u Crikvenici gdje je prije deset godina bio umiješan u incident nakon kojeg je bi prijavljen za kazneo djelo napada na službenu osobu jer je udario šakom jednog dva policajca koji su intervenirali.

Tada je nad njim bio određen istražni zatvor iz kojeg je izašao nakon uplate 75.000 kuna jamčevine. Vezano za Hvar je bio uhićen 2013. godine pod sumnjom da je zajedno sa sada pokojnim Vinkom Žuljevićem Klicom prijetio mogućem konkurentu u poslu.

Slučaj se nije održao te je prijava odbačena jer ih glavni svjedok Nikola Bušljeta,  suvlasniku paške “Papaye” i zagrebačkog restorana “Lido” nije teretio. Kako ih nije teretio, tako se nije ni proširio svojim poslovanjem na Hvar, iako je prije toga imao namjeru pa je vodio pregovore s lokalnim hotelijerima i organizatorima Ultra Europe festivala Split.

Osim što je privatni poduzetnik Josip Ćurković Ćos je član Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza.

image

Club Carpe Diem

Damjan Tadic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 15:38