StoryEditor
Crna kronikašokantan slučaj

Muškarac i žena sa splitskog područja u stanu zatočili 18-godišnjakinju iz BiH: javila se na oglas za čuvanje djeteta, a oni je zarobili i iskorištavali za svakakve poslove

Piše PSD
26. kolovoza 2019. - 13:34
shutterstock_1170828319

U I. Policijskoj postaji Split je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 29 i 30 godina, osumnjičenih za počinjenje kaznenog djela trgovanja ljudima, na štetu 18-godišnje državljanke Bosne i Hercegovine.

Oštećena se 12. srpnja javila na oglas za čuvanje djeteta i došla u Republiku Hrvatsku u dogovoru sa 29-godišnjakom i 30-godišnjakinjom, koje se sumnjiči da su joj tom prilikom uzeli i zadržali putovnicu, koju su joj odbijali vratiti, nakon čega su je, pored dogovorenog posla čuvanja djeteta, iskorištavali i za druge poslove, a za obavljeni rad nije bila plaćena, te se nije mogla slobodno kretati bez njihove pratnje, a navedeno je bilo popraćeno i prijetnjama smrću od strane 29-godišnjaka. 

Djevojka je 23. kolovoza uspjela pobjeći iz stana i pozvati policiju. Pružena joj je liječnička pomoć, te je utvrđeno da nije ozlijeđena.

29-godišnjak i 30-godišnjakinja su, uz kaznenu prijavu podnesenu nadležnom Državnom odvjetništvu, dovedeni pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2021 03:04