StoryEditorOCM
Crna kronikaMARIANNE BACHMEIER

Mesara pedofila nije spriječila ni kastracija. 7-godišnjakinju je silovao pa ubio. Presudila mu je majka žrtve

Piše Vijesti SD
6. ožujka 2024. - 16:08

Na današnji dan u Njemačkoj se dogodio zločin u sudnici. Tog 6. ožujka 1981. godine Marianne Bachmeier stigla je mirno u sudnicu u Lübecku. Bio je to treći dan suđenja Klausu Grabowskom, koji je godinu ranije seksualno napastovao pa ubio Marianninu 7-godišnju kćer Annu, piše 24 sata.

Malo poslije deset sati Bachmeier je izvukla pištolj Beretta 70, kojeg je uspjela neopaženo unijeti u sudnicu, te je ispalila sedam hitaca u smjeru Grabowskog. Šest njih pogodilo je svoju metu, Grabowski je umro na licu mjesta. Potom je mirno spustila pištolj i pustila je da je privedu. Nije pružala nikakav otpor... 

Godinu dana ranije, 5. svibnja, sedmogodišnja Anna odlučila je ‘preskočiti‘ odlazak u školu nakon svađe s majkom. Mesar Grabowski, koji je već bio osuđivan zbog seksualnog zlostavljanja, vidio je svoju priliku te je oteo sedmogodišnju curicu. Znao ju je od prije iz viđenja, ponekad bi se igrala s njegovim mačkama. 

Držao ju je u svojem stanu više sati, seksualno ju je zlostavljao i na kraju ju je ugušio tajicama svoje partnerice. Po riječima tužitelja, nakon toga je djevojčicu stavio u kutiju i ostavio uz obalu. Za zločin ga je prijavila njegova zaručnica. Grabowski je u prošlosti bio osuđivan zbog seksualnog zlostavljanju dviju djevojka. Godine 1976. dobrovoljno se podvrgnuo kemijskoj kastraciji, ali njezine učinke pokušavao je poništiti hormonskim liječenjem.

- Anna je planirala reći svojoj majci da sam je zlostavljao. Htjela je izvući novac od mene. Iz straha od povratka u zatvor sam je ubio - kazao je Grabowski.

Kad su doznali za majku koja se osvetila ubojici svoje kćeri, novinari iz cijelog svijeta pohrlili su u ovaj kutak Njemačke. Uskoro je postala poznata kao "majka osveta". Prvotno su je optužili za ubojstvo i nezakonito posjedovanje oružja, ali na kraju je optužnica preobličena u ubojstvo iz nehaja i nezakonito posjedovanje oružja. 

Osuđena je na šest godina zatvora, ali vani je bila već nakon tri godine. Nakon izlaska u zatvora udala se i živjela u Nigeriji, nakon rastave otišla je u Siciliju raditi u hospiciju, gdje joj je dijagnosticiran rak. Preminula je 1996. godine. Tek je bila napunila 46 godina. Pokopana je uz svoju Annu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. ožujak 2024 00:31