Crna kronikaINCIDENT NAKON DERBIJA

Mamić o pucnjavi u Klubu veterana BBB-a: To je horda najopasnijih namjera

Piše Joomla\CMS\User\User
- Gdje ste Mamićevi plaćenici! Ubit vas treba. J... vas Mamić - izvikivala je manja skupina Bad Blue Boysa u nedjelju oko 19 sati kada su naoružani palicama i spremni za borbu divljački upali u prostorije Udruge Kluba veterana BBB-a na zagrebačkoj Heinzelovoj ulici.

Osim fizičkog obračuna i bogatog vokabulara psovki na račun Zdravka Mamića, proradio je i pištolj iz kojeg je jedan navijač i propucan u nogu.

Sreća u nesreći je da je 31-godišnji I. T. zvani Tufa od metka prošao s lakšim ozljedama noge, dok su tajnik Udruge Željko T. (47) i prijatelj Alan M. (39) teško premlaćeni i podvrgnuti operativnom zahvatu.

Neslužbeno doznajemo da je za pucnjavu osumnjičen sredovječni konobar Udruge koji je, sudeći prema svemu, pokušavao obraniti sebe kao i tajnika od horde maskiranih huligana.

No tko će točno odgovarati za pucnjavu i iz čijeg je pištolja ispaljen metak, doznat će se po dovršetku obrade koja je u tijeku.

- Sjedili smo u kutu i raspravljali o utakmici. U udruzi nas je bilo oko 60, ali smo se počeli razilaziti pa nas je ostalo desetak. Svirala je muzika kad su kao stampedo četvorica maskiranih divljaka utrčala unutra. Otrčali su do šanka pokraj kojega su bili tajnik i Alan. Nakon lavine uvreda na Mamićev račun, prešli su na mlaćenje.

- Jedan od njih je letao k'o idiot po prostoriji. Bacao je boce i stolice preko biljara na sve nas. Gledao sam tko me gađa da se stignem branit. To je skupina narkomana kojoj ništa ne paše i koja se bori protiv svakog sistema - ispričao nam je vatreni navijač iz Crikvenice, inače strojarski tehničar A. G.(43) koji je sa sinom došao u Zagreb uživati u nogometnom srazu.

Dok su njih unutra terorizirala četvorica, ostatak ekipe, dodaje još Crikveničanin, čekala je vani, lupala nogama po staklu i pokušavala izbiti staklena klizna vrata reklamom.

- Danima su najavljivali nerede. Na kraju sam otišao na zapadnu tribinu i gledao nogomet kao u kazalištu jer sam išao sa sinom. Mi smo zvali policiju jer smo bili napadnuti, a na kraju smo svi noć proveli u postaji. Uzimali su nam krv, tražili tragove baruta... Huligane smo uspjeli izgurati napolje, a što je vani bilo, ne znam. Sve je izmaklo kontroli - zaključio je jedan od članova Udruge veterana BBB.

Škot šokiran


- U Hrvatskoj sam već treći puta. Prvi put sam došao kad je Škotska igrala. Predivan grad i ljudi. Ali ovaj incident me iznenadio. Izrazito sam ljut i šokiran. Ne vidim smisao ovakvog huliganizma pogotovo unutar navijača istoga kluba - ispričao nam je William Johnston iz Glasgowa koji je vatreni navijač Dinama i kojeg su ugostili veterani BBB-a.

Mamić: To je horda najopasnijih namjera

- Čuo sam za nered. Dno dna je da hrvatski građani napadaju druge hrvatske građane. Mislim da je zastrašujuće da oni koji su stvarali navijačku jezgru BBB-a iz Heinzelove, koji su životima stvarali Hrvatsku, da su njihovi životi i imovina izloženi tiraniji huligana. Bezbroj puta do sada sam se osjećao ugrožen. Prijetili su mi, napadali mi kuću a svakodnevno sa tribina hrvatskih stadiona me 'časte'.

- U nedjelju smo bili svjedoci da je većina medija pisala o tzv. jedinstvu hrvatskih navijača. Dok je doministar sporta Skansi pričao o svijesti hrvatskih navijača oni su cijelu utakmicu vikali "Ubi, ubi Srbina", "Mamiću cigane", "HNS pederi"...

Nakon tekme su ničim izazvani napali hrvatske policajce, našim blagajnicama kojima su vikali da su "Mamićeve kurve" oštetili su računala, a potom su otišli u kuću navijača u Heinzelovu - izjavio je Zdravko Mamić naglasivši kako je to "horda najopasnijih namjera".


HAJDI KARAKAŠ JAKUBIN
FOTO: DARKO TOMAŠ / CROPIX
#BBB