StoryEditor
Crna kronikaNOVČANA KAZNA

Maja i Tina u stanu na splitskom predjelu Bol naplaćivale seksualne usluge od 700 do 1000 kuna. U Split su došle preko ljeta po ilegalnu zaradu

2. srpnja 2020. - 22:44

Sa malo manje od 400 kuna zbog prostitucije je kažnjena 39-godišnja Osječanka koja je preko ljeta došla u Split po ilegalnu zaradu. Iznajmila je stan u obiteljskoj kući na splitskom predjelu Bol i naplaćivala seksualne usluge sve dok joj na vrata nije pozvonio policajac.

Inspektor Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske je išao u akciju s dvoje kolega nakon što ju je nazvao na broj mobitela i najavio se kao klijent. Na prekršajnom sudu je opisao što je prethodilo uhićenju u lipnju 2017. godine.

- Ja sam došao na vrata stana u prizemlju sam dok su kolege čekale, a otvorila mi je 39-godišnjakinja i uvela me u sobu te rekla da sjednem u fotelju. Predstavila mi se kao Maja, a tu je bila i druga ženska osoba starosti oko 35 godina koja je rekla da se zove Tina.

Kada sam ih obje pitao što rade rekle su da za seks uzimaju 700 kuna za pola sata ili za sat 1.000 kn. Onda sam se predstavio i legitimirao ih te sam utvrdio da je Maja ustvari Ivana, a Tina da je Nataša - kazao je policajac.

Na sud je pozvana i Osječanka, a kako nije došla, poslana je zamolnica sudu u Zagrebu gdje ona inače živi da je tamo ispitaju. Nije se ni njima odazvala te je postupak proveden bez nje.

Nakon što je utvrđeno da je kriva, sutkinja Prekršajnog suda u Splitu joj je odredila kaznu od 378 kuna. Iznos je protuvrijednost 100 njemačkih maraka kolika je kazna navedena za odavanje prostituciji u prekršajnim zakonu.

Uz to Osječanka mora platiti i 200 kuna sudskih troškova. Kolegica je osuđena u drugom postupku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2022 17:12