StoryEditorOCM
Crna kronikabombe i strojnice

Krenuo čistiti pomoćne prostorije pa pronašao cijeli arsenal oružja i streljiva, pa i onog protuavionskog

Piše hina
25. rujna 2024. - 12:33
Osječanin je pronašao ručne bombe, tromblonske minu,  automatske puške, bajunete, metke i spremnike (ilustracija)Mate Piškor/Cropix

Prilikom čišćenja pomoćnih prostorija 51-godišnjak s osječkog područja u utorak je pronašao veću količinu eksplozivnih sredstava, automatskog vatrenog oružja i streljiva, izvijestila je u srijedu osječko-baranjska policija.

Riječ je o 12 ručnih bombi, tromblonskoj mini, četiri automatske puške, 700 metaka, 26 spremnika za automatske puške, protuavionskom metku, sedam sačmenih metaka, i pet bajuneta.

Na mjesto pronalaska došao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je bombe, oružje i streljivo uklonio na siguran način, navode u policiji.

Građane koji u svojim domovima još  čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, policija je pozvala da joj ga prijave bez straha od sankcija, u sklopu akcije "Manje oružja, manje tragedija“.

Građane upozoravaju da takva sredstva ne donose u policijske prostorije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da o namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaji, nakon čega će osposobljene službenici u civilu opasna sredstva preuzeti na siguran način.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 12:34