StoryEditorOCM
Crna kronikaNe valja nikako

Kaštelaninu žena ‘žugala‘ jer je dao otkaz, udario ju je nogom pa izvrijeđao: ‘Kurvetino...‘; kazna je smiješna

Piše Mario Matana
6. veljače 2024. - 20:18

Tri stotine eura kazne dobio je 29-godišnjak iz Kaštela zbog nasilničkog ponašanja u obitelji – suprugu je udario nogom u lijevi kuk govoreći ‘kurvetino...‘, čime je uznemirio povrijedivši njeno dostojanstvo, navodi se u presudi.

Zanimljivo je u ovom slučaju nekoliko momenata, počevši od onog da je 29-godišnjak već prekršajno i kazneno osuđivan zbog istih nedjela, dakle nasilja u obitelji. Pomalo bizarno zazvučala je pred kraj postupka i njegova obrana, ali dobro, okrivljeni na to ima pravo.

Uglavnom, priznao je više-manje sve, ali ima dobru ‘skužu‘: taj dan mu je bilo teško raditi (šest godina ranije je teško ozlijedio kralježnicu od čega ima trajne posljedice) pa je dao otkaz i nešto prije 13 sati došao kući. Kad je to rekao supruzi, jako se naljutila, tvrdi 29-godišnjak, počela mu je prigovarati da kako će dalje živjeti pa je reagirao... Kaže ipak da je nije udario već je samo dotaknuo jer je ležao, dok je vrijeđao.

- Želim kazati da je moja supruga dosta posesivna i ljubomorna pa mi znade često praviti probleme i provocirati svađu - zaključio je na koncu ‘nesretnik‘.

Gotovo identični razvoj situacije je opisala žrtva, njegova supruga. ‘Kad je došao kući, odmah je krenuo leći, ali željela sam znati što se događa i zašto je napustio posao s obzirom na naše obaveze‘ - svjedočila je žena, podsjećajući na djecu koju moraju uzdržavati, što ona od svoje plaće ne može podmirivati. Udario ju je dok je prigovarala, govoreći ‘kurvetino, vratom ću ti okrenut, začepi više‘.

No, ovaj posljednji dio s okretanjem vrata sud nije prihvatio jer nije bilo dokaza.

Pa tako dolazimo i do zanimljivosti da će mu kazna zapravo iznositi dvije trećine one presuđene, dakle 173,45 eura, ako ih uplati u proračun na vrijeme. Također je neobično zazvučala i mjera opreza koju mu je sud izrekao: zabrana približavanja, uspostavljanja i održavanja veze sa žrtvom obiteljskog nasilja, njegovom suprugom, na udaljenost manju od pet metara!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 08:45