StoryEditorOCM
Crna kronikakažnjena novčano

Jedva punoljetna Dalmatinka prostituirala se u Zagrebu: naplaćivala je i gledanje intimnih trenutaka sa suprugom

25. prosinca 2023. - 18:44

Sto eura kazne mora platiti 19-godišnjakinja s opuzenskog područja koju je zagrebačka policija uhitila zbog prostitucije kojom se bavila na njihovom području. Presudom Prekršajnog suda u Zagrebu proglašena je krivom i kažnjena novčanom kaznom.

Djevojka je od kraja siječnja do polovice svibnja ove godine putem internetske stranice s oglasima u rubrici "osobni kontakti" u aktivnom oglasu naziva "Par_24" oglašavala prodavanje spolnih usluga, stoji u presudi. Za komunikaciju i kontakt navela je tzv. "radni" broj  početnih brojeva 099.

Potom je zainteresiranim muškim osobama po cijeni od 70 eura za pola sata i 120 eura za sat vremena nudila i pružala više spolnih usluga. U ponudi je bila masaža muškog spolnog organa sa završetkom, tzv. "ručni rad" i promatranje spolnog odnosa između nje i njenog supruga.

Inspektori Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke su je uhitili i nakon kriminalističkog istraživanja podnijeli optužni prijedlog protiv nje. Kada je zakazana sudska rasprava, pozivi za 19-godišnjakinju su vraćeni sudu s naznakom “nepoznat”.

image
Š Leonhard Foeger/Reuters/Jutarnji

Stoga je zatražena terenska provjera od Policijske postaje Metković, nakon čega je 19-godišnjakinja nazvala sud i obećala doći. No, nije se pojavila ni na trećem zakazanom ročištu te je održano bez nje.

Sud je ovako ponašanje okrivljenice uzeo kao njezino izbjegavanje prekršajne odgovornosti pošto živi na adresi u Zagrebu. Izvršen je uvid u spis i  prekršajnu evidenciju za 19-godišnjakinju.

Proglašena je krivom, a sud na strani optužene nije pronašao nikakvih olakotnih okolnosti. Kao otegotne okolnosti uzeo joj je u obzir njezinu raniju prekršajnu kažnjavanost, te ne odazivanje na sudske pozive i neopravdan izostanak s rasprave, smatrajući da je takvim postupanjem pokušala produljiti trajanje ovog postupka.

Određeno joj je 100 eur kazne koju mora platiti u roku jednog mjeseca po pravomoćnosti presude. Odlukom suda je oslobođena dužnosti naknade troškova prekršajnog postupka, jer bi plaćanjem tih troškova bilo dovedeno u pitanje njezino uzdržavanje, naveli su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 10:14