StoryEditorOCM
Crna kronikaprijetnje zbog teksta

Ipak pronađena prijava koju je novinar Indexa podnio protiv ministra Medveda

Piše PSD
8. lipnja 2018. - 16:38

Vojislav Mazzocco, novinar portala Index.hr, u nedjelju je popodne zagrebačkoj policiji prijavio prijetnju ministra Tome Medveda.

Prema njegovim tvrdnjama, prijavu je primila policijska službenica Dragica Jasenovčanin, a dijelu njihovog razgovora prisustvovao je i šef smjene Zlatko Hubak. Po završetku razgovora gospođa Jasenovčanin je rekla da će Mazzocca sutradan kontaktirati netko iz kriminalističke policije. No, kako ga nitko nije kontaktirao on je jutros otišao po potvrdu o prijavi.

Međutim, u policijskoj postaji, u kojoj je samo par dana ranije podnio prijavu zbog prijetnji protiv Medveda, nemaju njegovu prijavu, piše Index.

Novinar Indexa prijavio ministra Medveda zbog prijetnji: 'Pitao me želim li s njime ući u ring da se tamo obračunamo bez žene i djece te rekao da ćemo ući u rat'

Božinović: Policija razmatra prijavu novinara Mazzocca pritiv ministra Medveda

Medved: Nisam prijetio novinaru, rekao sam mu da piše o mom radu, a da mi obitelj ostavi na miru

U policijskoj postaji nemaju niti potvrde niti zapisnik. Zapisnik je, kako su mu rekli policijski službenici, preuzeo netko od nadređenih, a što se dogodilo nakon toga, mogu samo nagađati.

Ipak, oko 13:30 policijski službenik nazvao je Mazzocca i rekao da su sve pronašli te da može doći po potvrdu, i to s 20 kuna biljega. 

Podsjetimo, ministar branitelja Tomo Medved nazvao je novinara Indexa Vojislava Mazzocca i zaprijetio mu. Poziv je uslijedio niti 24 sata nakon što je Index objavio Mazzoccovu priču o uhljebljivanju ministrova sina u državnoj zaštitarskoj tvrtki AKD, koja je lani dobila posao zaštite Ministarstva branitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 05:50