StoryEditor
Crna kronikazavršena potraga

Djaković se predao policiji: odbjegli bankar došao u Split pa se došetao do vrata postaje

Piše PSD
19. studenog 2019. - 11:14

Srđan Djaković (59), odbjegli bankar koji je osumnjičen da je iz vrličke banke nestao s više od 11 milijuna kuna predao se u utorak ujutro splitskoj policiji.

Djaković se pojavio na vratima policijske uprave oko 9 sati, nakon čega je uhićen.

Bankar se predao na sugestiju svojeg odvjetnika. U upravi policije su bili iznenađeni njegovim postupkom s obzirom na to da se istraživanje privodilo kraju i policija je bila spremna krenuti u akciju uhićenja Djakovića.

Još se ne zna je li sa sobom ponio novac koji je uzeo iz banke. U policiji su potvrdili da je bankar uhićen te da se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.

Je li odbjegli bankar pregovarao s nekim o svojoj predaji i s kim točno još uvijek se ne zna, kao ni to koji mu je bio motiv da počini takvo kazneno djelo.

Prošlog tjedna objavljeno je da je policija u srijedu preko signala mobitela locirala u blizini Sarajeva. U međuvremenu je Djaković ugasio mobitel, a policija sumnja da mu je u ovoj akciji krađe novca i bježanja pomogla najmanje jedna osoba.

Daleko je Srđan D. od moderne verzije Robina Hooda: priča o pljačkašu banke iz Vrlike još je čudnija nego je to izgledalo na početku

Vrlički bankar iz centrale naručio 11 milijuna kuna, strpao ih u ruksak i nestao; Prijateljima je ispričao svoj plan, mislili su da se šali: Govorio je da mu je 'pun kufer' svega i da želi u Južnu Ameriku

Podsjetimo, kada su zaposlenici vidjeli da prošlog ponedjeljka Djaković, koji jedini ima ključ sefa, nije došao na posao, zvali su u Sinj. U Vrliku je nakon njihova poziva došao voditelj sinjske poslovnice OTP banke koji ima rezervni ključ i on je tim ključem otključao sef u kojem ih je sve dočekalo veliko iznenađenje i mali milijun upitnika.

Po Vrlici kruži priča da je Srđan Djaković tog petka, 8. studenog, prije nego što je s 11 milijuna i 228 tisuća kuna krenuo u bijeg preko granice, vratio staru štednju dvjema ženama s tog područja. Djaković je prije bijega ostavio još 20 tisuća eura i 175 tisuća kuna, ali taj novac je njegov sin prošlog tjedna predao policiji.

 

Uskoro opširnije...

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 21:35