StoryEditor
Crna kronikaUSTRAJNI PONAVLJAČ

Dilera kokaina iz Omiša koji je novčanicama mahao policajcima i govorio ‘Izvolite, počastite se!‘ optužnicom ‘počastio‘ USKOK

2. travnja 2020. - 15:02
Ante Čizmić/HANZA MEDIA

Omišanin Kažimir A.(25) ustrajno gradi karijeru na stranicama crne kronike pa je nakon sedam godina uspio doći na listu optuženika USKOK-a. Regionalni ured iz Splita tereti ga za nuđenje mita policajcu koji ga je u Dugom Ratu uhvatio s kokainom.

Početkom veljače u poslijepodnevnim satima su Kažimira u Dugom Ratu kraj Opela Astre, zagrebačkih registarskih oznaka, zatekla dva policajca iz postaje u Omišu. Kada ih je vidio, iz vrećice koju je imao počeo je rasipati bijeli prah.

Iako je bilo vjetrovito nije se uspio riješiti cijele količine te je preostali dio odbacio dalje od sebe. Pošto su policajci našli odbačenu drogu, za koju se vještačenjem kasnije utvrdilo da je kokain, Kažimir ih je prvo nagovarao da je prospu.

Pošto nije uspio, onda je izvadio snop novčanica u apoenima od 100 i 200 kuna i pružio ga policajcima uz riječi: “Izvolite, počastite se, pa da zaboravimo sve!”.

Kada je vidio da će ipak završiti kao uhićenik pokušao je oteti vrećicu policajcu iz ruke. Nakon što je ovaj spremio drogu u službeno vozilo na silu je ušao u njega kroz suvozačka vrata i ugrabio paketić.

Uspio je prosuti dio po vozilu prije nego li su ga savladali i vezali lisičinama. Odveden je u postaju gdje je izvagan kokain kojeg je ostalo oko pet grama.Nakon dva i pol mjeseca optužen je za tri kaznena djela: dilanje kokaina, davanje mita policajcima i sprječavanje dokazivanja.

Od uhićenja je u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama. Prije dvije godine imao je također susret s policijom koji je završio kaznenim postupkom protiv njega.

Krajem siječnja 2017. godine je u predvorju policijske postaje u Omišu blizu prostorija za zadržavanje rekao 26-godišnjem policajcu: "Zašto to radiš, već si ispašta zbog ovoga što mi radiš i opet ćeš ispaštati!" Sve se događalo nakon što je priveden zbog nekoliko prometnih prekršaja i što je u automobilu imao neznatnu količinu marihuane.

Radilo se o policajcu kojem je u listopadu 2016.  godine ispred kuće zapaljen automobil “smart”, a počinitelj nikad nije uhićen.
U dosjeu otprije Kažimir ima dvije presude od kojih je posljednja u studenom 2015. godine kada je osuđen zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede na devet mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od dvije godine.

Zbog podmetanja dva požara u srpnju 2013. godine na području Omiša osuđen je na godinu dana zatvora što mu je zamijenjeno radom za opće dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2021 13:15