StoryEditor
Crna kronikanepravomoćna presuda

Četiri godine zatvora za dva pokušaja ubojstva: Vujević upucao boksačkog trenera i zaštitara, ali tvrdi je njegov obraz čist; ‘Neka se oni srame‘

Piše VLADIMIR URUKALO
16. ožujka 2020. - 15:11
Vedran Vujević (u sredini) s odvjetnikom Jadranom Franceschijem Vladimir Urukalo

Vedran Vujević, 34-godišnjak iz Splita danas je na splitskom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora i to zbog dva pokušaja ubojstva - Marka Tomasovića, boksačkog trenera i vlasnika zaštitarske tvrtke "Villa Infinitus" te zaštitara Gordana Jukića početkom svibnja 2016. godine.

Za svako od ova dva kaznena djela dobio je po tri godine zatvora te mu je izrečena jedinstvena četverogodišnja kazna u koju se uračunava 11 dana provedenih u istražnom zatvoru u svibnju 2016. godine. Vujević će, ako presuda postane pravomoćna, morati platiti i 29 tisuća kuna sudskih troškova.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Dinka Mešina osudilo ga je prihvativši kvalifikaciju i činjenični opis optužnice ŽDO-a koja je Vujevića teretila da je tog dana oko 13 sati, kad su ispred njegove zgrade došli Tomasović i Jukić kako bi se raspravili oko incidenta koji se zbio večer prije u klubu "Moon", a u kojemu zaštitu pruža Tomasovićeva zaštitarska tvrtka, nakon verbalne prepirke pucao u njih.

S njim je tada bio i Ivan Perica, a kad ga je Jukić upitao: "Šta ti imaš protiv nas?", Vujević je, kao odgovor, iz torbice koju je nosio preko ramena izvukao pištolj nepoznate marke, kalibra 7,65 mm, i u njegovu smjeru ispalio najmanje jedan hitac.

Metkom mu je prošao vrlo blizu genitalija zadavši prostrijelnu površinsku ranu lijeve potkoljenice, a kad mu je Marko Tomasović kazao: "Nemoj, zašto to radiš?", u njegovu je smjeru ispalio hitac zadavši mu prostrijelnu ranu lijevog koljena s napuknućem bedrene kosti unutar zgloba. Dok je ranjeni Tomasović padao na tlo, Vujević je u njegovu smjeru ispalio još jedan hitac, a nakon što je Jukić počeo bježati trčeći, za njim je ispalio najmanje jedan hitac vičući: "Ubit ću te!".

Vujević je na prijašnjem suđenju osuđen na godinu i pol dana i to ne za dva pokušaja ubojstva nego za nanošenja teških ozljeda Marku Tomasoviću i lakih Gordanu Jukiću. No, Vrhovni je sud to ukinuo.

Vujević je i pred sucem Mešinom pokušao objasniti da se on samo branio kada ga je Jukić šakom okrznuo po licu tvrdeći kako nije bilo potrebe da ga itko zove i s njim se sastaje jer je već prije preko telefona zaštitaru Ivanu Stričeviću, koji radi za Tomasovićevu tvrtku, kazao da više neće dolaziti u klub.

Sa suda je izašao vidno smiren, ali nezadovoljan presudom.

- I dalje očekujem oslobađajuću presudu jer postoji Vrhovni sud koji će odlučiti. Bitno da je moj obraz čist za razliku od ove dvojice navodnih mangupa koji redare po splitskim klubovima i napadaju tamo di misle da mogu, a kad da im se obije o glavu, onda plaču na policiji. Oni će morati živiti sa ovom sramotom - kratko nam je komentirao Vujević.

Na fotografiji ispred suda nije splitska liječnica, ispričavamo se zbog nenamjerne pogreške

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

06. siječanj 2021 00:02