StoryEditor

Čakovec: zbog primanja mita uhićen ginekolog

Piše PSD.
21. prosinca 2010. - 15:37
Čakovečki ginekolog Nenad Muršić uhićen je jutros (utorak) na svom radnom mjestu na Odjelu za ginekologiju i porodništvo Županijske bolnice Čakovec, navodno zbog sumnje da je zlouporabio svoj položaj i ovlasti.

Prema neslužbenim informacijama Muršića se sumnjiči da je primao mito za obavljanje carskih rezova u čakovečkoj bolnici. Navodno je riječ o čak 200 slučajeva u kojima je Muršić od pacijentica primio određenu novčanu svotu ili neki drugi "poklon" za obavljanje carskog reza. Mještani Čakovca koji su upoznati sa slučajem rekli su nam da se o tome priča dugi niz godina i da je bilo samo pitanje vremena kad će Muršić zbog toga biti uhićen.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Dragutin Kopasić potvrdio nam je da je Nenad Muršić jutros uhićen. Istaknuo je da su oko 8 sati na Odjel ginekologije i porodništva stigli policijski službenici koji su obavili razgovor s Muršićem i određene istražne radnje, a zatim je Muršić priveden. Dodao je da ga jutrošnja događanja u bolnici nisu previše šokirala.

- Znali smo da je policija, nakon akcije "Ordinacija" i uhićenja u varaždinskoj bolnici, usmjerila svoju pažnju na bolnicu u Čakovcu i psihički sam se pripemio za sve moguće scenarije. - istaknuo je Kopasić.

Kopasić je istaknuo da ne očekuje nova uhićenja vezano uz taj slučaj. To nam je potvrdio i glasnogovornik PU međimurske Krunoslav Gosarić koji je istaknuo da je istraga usmjerena na jednu osobu. Gosarić je istaknuo da je liječnik Županijske bolnice Čakovec uhićen nakon opsežne kriminalističke istrage te da će biti priveden na Županijski sud u Varaždinu.

Luka Špac
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. kolovoz 2022 21:14