StoryEditorOCM
Crna kronikana "hlađenju"

Bivši splitski policajac i boksač opet iza brave; bokserom u Trogiru 22-godišnjaku smrskao lice. Trebao se uskoro vjenčati

Piše Vladimir Urukalo
6. prosinca 2022. - 20:18

Abel Pešut, 33-godišnji bivši splitski policajac i boksač, a trenutno voditelj osiguranja u jednoj zaštitarskoj tvrtci, završio je na jednomjesečnom “hlađenju” na splitskim Bilicama.

Iako se teško ozljeđivanje 22-godišnjaka za koje ga terete odigralo još sredinom prošlog mjeseca, Pešut je uhićen tek prije koji dan i priveden na ispitivanje na ODO te pred suca istrage s obzirom na to da je za njega traženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage prihvatio je prijedloge ODO-a.

Rođenog Slavonca se, doznajemo, sumnjiči da je u Trogiru 18. studenog u blizini lokala u samom centru grada oko 22.30 sati s bokserom na šaci brutalno izudarao 22-godišnjeg I. R.D., koji se i sam aktivno bavi boksom, a svojedobno mu je trener bio Ivan Giljanović Giljo koji služi petogodišnju zatvorsku kaznu za pokušaj ubojstva.

Pešut ga je, po prijavi, udario dva puta u glavu, a kad je ovaj pao izgubivši svijest još ga je najmanje dva puta udario na podu. Mladiću su utvrđene teške tjelesne ozljede i to prijelom jagodične kosti, očne duplje, čeljusti odnosno, jednostavnije rečeno, smrskano mu je lice. Nekoliko dana poslije, bivši je policajac, po prijavi, nazvao R. D., oca mladića, predstavio se svojim imenom te mu je zaprijetio govoreći: “Slušaj prije nego zažališ, bilo šta rečeš bilo kome ja ti oću objasniti da ti mali tura nos di mu nije mjesto. Znam gdje ti je kuća, odletjet će sve u zrak kad ti doleti bomba”. Tražio je da se nađu i da će doć kod njega u kuću.

U svojoj je obrani Pešut, koji će očito zbog boravka iza rešetaka morati odgoditi planirano skorašnje vjenčanje, negirao da je imao bokser ustvrdivši da su ti ljudi njega tražili zbog nečega.

Protiv njega su u tijeku dva kaznena postupka na splitskom Općinskom sudu i to po potvrđenim optužnicama iz 2016. godine za pokušaj iznude te za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, a još je “friška” pravomoćna oslobađajuća presuda iz lipnja prošle godine kada ga se teretilo za ozljeđivanje vlasnika jednog lokala u Solinu još dok je bio policajac.

Tu ga se teretilo da je 3. travnja 2015. godine dvadesetak minuta iza ponoći, nakon što je kao policajac solinske postaje postupao prema Josipu Babiću, vlasniku lokala zbog remećenja javnog reda i mira, tijekom prevoženja u policijskom vozilu u prostorije PP Solin radi provođenja kriminalističke obrade, udario Babića policijskom palicom u desno oko. Babić je zadobio ozljedu traumatske hifeme desnog oka i erozije rožnice desnog oka.

ODO Split je u žalbi na Unkovićevu presudu isticalo da je Pešut znao da mu taj dan prestaje radni odnos u policiji (zbog pravomoćne presude za prijevaru - op.a.) pa je zato bio ljut i agresivan prema Babiću, no Županijski sud u Varaždinu je to ocijenio kao paušalnu i neargumentiranu pretpostavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2023 13:31