StoryEditor
Biznisdosjetili se

Irski bar najavio otvaranje kao prvi ‘corona free‘ pub u zemlji, vlasnik objasnio kakav tretman očekuje goste u vrijeme epidemije

11. prosinca 2020. - 09:10

Bar na zapadu Irske najavio je otvaranje kao prvi 'corona free' pab u zemlji u kojemu će se posjetitelje prije ulaska testirati brzim testom.

Prema Eileen's Bar, pabu u mjestu Aughamore dva i pol sata vožnje udaljenom od glavnog grada Dublina, posjetitelji moraju prvo čekati u određenom prostoru kako bi ih "stručna osoba testirala na virus".

Vlasnika paba Donal Byrne objavio je na facebooku da će samo redovitim posjetiteljima biti dozvoljen ulazak i samo ako su negativni na testiranju, no dodao je da će piće moći popiti i tamo gdje čekaju na testiranje i dok čekaju rezultat.

Posjetitelji sami snose trošak testiranja od 10 eura koje se obavlja od 17 do 19 sati.

"Trošak testiranja veći je od toga no Eileen's s radošću pokriva razliku kako bi bio siguran da su naši zaposlenici i gosti sigurni i zdravi", napisao je na Facebooku.

U pabu će posjetitelji morati poštivati službene zdravstvene preporuke za restorane i pabove, od sjedenja za stolovima do održavanja udaljenosti među posjetiteljima.

U Irskoj smiju raditi samo barovi koji serviraju hranu što je razljutilo vlasnike 3500 pabova koji ne nude hranu. "Ne služim hranu i hrana, kao što znamo, ne zaustavlja covid i ne sprečava covid", kazao je Byrne.
 

item - id = 1063440
related id = 0 -> 1149684
related id = 1 -> 1149681
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. prosinac 2021 04:19