StoryEditorOCM
Biznisnapokon

Google uvodi značajku koja bi nas mogla spasiti od velikih neugodnosti i problema sa zakonom, evo o čemu se radi

Piše Vijesti SD
16. svibnja 2023. - 09:52

Nova sigurnosna značajka koja dolazi na Google račune mogla bi vas obavijestiti o tome je li vaša e-mail adresa objavljena na dark webu. Dark web je skriveni dio Interneta koji nije javno dostupan i zahtijeva posebne alate ili softvere za pristup, piše Poslovni.hr.

Na dark webu možete pronaći različite vrste sadržaja, uključujući ilegalne aktivnosti poput prodaje droge, oružja i ukradenih podataka, usluga hakiranja, ilegalne pornografije i slično. Google je najavio svoje planove za uvođenje pregršt novih sigurnosnih značajki dizajniranih za bolju zaštitu onih koji koriste Google proizvode i usluge, uključujući zaštitu od neželjene pošte za Google Drive i poboljšano brisanje povijesti pretraživanja u Kartama, piše Geek.

Tvrtka će proširiti svoju značajku “izvješća o dark webu” na sve Gmail račune u SAD-u tijekom sljedećih tjedana, a ona će skenirati dark web kako bi provjerila pojavljuje li se vaša Gmail adresa na dark webu te će savjetovati korisnike što mogu učiniti kako bi se zaštitili. Cyber kriminalci mogu podatke koje sadrže e-mail adrese prodavati i koristiti na različite načine, primjerice za krađu identiteta i bankovne prijevare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:28