StoryEditorOCM
BiznisIZBORI U KOMORI

Evo kojih je 18 najuspješnijih dalmatinskih tvrtki dobilo četverogdišnji mandat u Gospodarskom vijeću

Piše PSD
30. siječnja 2020. - 15:47

U HGK - Županijskoj komori Split održana konstituirajuća sjednica Gospodarskog vijeća HGK - ŽK Split za mandatno razdoblje 2020.-2024. godine.

Članovi Gospodarskog vijeća ŽK Split za mandatno razdoblje 2020.-2024. su predstavnici tvrtki: AD Plastik d.d. Solin, Auto Hrvatska d.d. Split, Biliškov nekretnine d.o.o. Kaštel Stari,  Brodograđevna industrija Split d.d. (Brodosplit d.d.) Split, Cemex Hrvatska d.d. Kaštel Sućurac, Deltron d.o.o. Split, Eklata d.o.o. Split, Hotel Split d.d. Split, Hoteli Brela d.d. Brela, Jadrankamen Kaštela d.o.o. Kaštel Sućurac, Manas d.o.o. Split, Montanense d.o.o. Split, OTP banka d.d. Split, Sardina d.o.o. Postira, Stella Mediterranea d.o.o. Klis, Tommy d.o.o. Split, Tromont d.o.o. Split i Zračna luka Split d.o.o. Kaštel Štafilić.

 Uz predsjednika HGK - ŽK Split Jozu Tomaša, koji je ujedno i predsjednik Vijeća, u njemu su predstavnici 18 županijskih tvrtki, koje su izabrane na osnovu više kriterija i pokazatelja uspješnosti, ne samo u svojoj grani djelatnosti već i u ukupnom gospodarstvu Splitsko-dalmatinske županije- ističu u Odnosima s javnošću HGK uz napomenu kako struktura Vijeća također slijedi i odražava strukturu županijskog gospodarstva.

Na sjednici je ujedno izabrano i pet članova koje Vijeće ŽK Split delegira za članove Skupštine Hrvatske gospodarske komore za razdoblje 2020.-2024. godine.

Čestitavši novoizabranim članovima predsjednik HGK - ŽK Split Joze Tomaš je naglasio kolika je čast biti u Vijeću ove komore, koja pokriva područje najveće hrvatske županije te koja u Splitu postoji dugih 212 godina.

Uspjeh novom Vijeću zaželjela potpredsjednica HGK Mirjana Čagalj. Čagalj je podsjetila na brojne usluge i aktivnosti HGK i mogućnosti koje su gospodarstvenicima na raspolaganju te ih pozvala da u što većoj mjeri koriste mogućnosti koje im sustav HGK pruža.

Uz provođenje strateških projekata HGK, ŽK Split je u prošloj godini razvijala i svoje projekte, kao što su Poduzetnički inkubator za poduzetnice početnice te WebStart i PlanStart kojima povezuje mikro poduzetnike i studente, te je uspješno pokrenula i neke nove, poput projekta Posjeti tvrtku – upiši struku, kojim se promoviraju deficitarna zanimanja i akcije Darujmo hrvatsko.

U ovoj godini, uz nastavak svih započetih aktivnosti, jedan od prioriteta će im bitii digitalna transformacija procesa i poslovanja kroz projekt Digitalne komore.

S ciljem poticanja županijskog izvoza mjesec veljaču će ŽK Split posvetili upravo izvozu i izvoznicima.

Na regionalnom, jadransko-jonskom nivou nastavit će aktivnosti u okviru Foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora, a poseban naglasak će biti i na aktivnosti u europskoj mreži Mirabilia, kojoj je cilj promocija  manje poznatih UNESCO lokaliteta. 

U suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom realizirat će se prvi natječaj za priznanja najaktivnijim jedinicama lokalne samouprave, u sklopu inicijative kojoj je cilj Splitsko-dalmatinsku županiju učiniti poslovno što uspješnijom, odnosno business friendly županijom.

Već će se sljedeći tjedan, 6. i 7. veljače održati i 5. regionalni Forum obiteljskog smještaja Splitsko-dalmatinske županije u sklopu Adriatic Gastro Showa.

Tomaš je najavio dinamičnu poslovnu godinu, u kojoj će ŽK Split biti usmjerena na potporu članicama i stvaranje jednostavnijih i lakših uvjeta za njihovo poslovanje te općenito na unapređenje županijskog gospodarstva i poticanje razvojnih procesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 02:16