StoryEditor
BiznisPOTPISAN UGOVOR

Belgijanci u Vrlici grade tvornicu čokolade! Od rujna ove godine iz Zagore će krenuti isporuke prvih slastica koje će proizvoditi tvrtka ‘Belgian Gourmet‘

Piše Toni Paštar
27. travnja 2021. - 15:37

Od rujna ove godine iz Vrlike će krenuti isporuke prve čokolade koju će u tamošnjoj radnoj zoni Kosore proizvoditi tvrtka "Belgian Gourmet" u belgijskom vlasništvu. Članovi uprave te tvrtke Marc Henri C. Pauwels i Adrian Filip M. Hoogmartens potpisali su tri ugovora s Jurom Plazonićem, gradonačelnikom Vrlike, kojima se osiguravaju prostorni preduvjeti za buduću proizvodnju čokoladnih slastica u vrličkom kraju.

image
Ugovor o najmu prostora za proizvodnju čokolade u Vrlici i prodaji zemljišta za gradnju nove tvornice potpisali su gradonačelnik Plazonić i članovi Uprave belgijske tvrtke Marc Henri C. Pauwels i Adrian Filip M. Hoogmartens
Toni Paštar

- Prvim ugovorom s našim belgijskim partnerima njihovoj smo tvrtki dali u najam četiri od ukupno šest inkubatorskih prostora u novoizgrađenoj zgradi Poslovnog centra ukupne površine 920 metara kvadratnih. Drugim ugovorom dali smo im u najam dva ureda u istoj zgradi. Trećim ugovorom tvrtki "Belgian Gourmet" prodali smo 27.000 metara kvadratnih neizgrađenog komunalno opremljenog građevinskog zemljišta u našoj radnoj zoni na kojemu će Belgijanci izgraditi novu tvornicu čokolade – kazao nam je gradonačelnik Plazonić.

Belgijski čelnici tvrtke "Belgian Gourmet" zajamčili su Vrličanima da će već idućih dana, čim stupe u posjed unajmljenih prostora, krenuti s konkretnim poslovima. Radit će prostorne preinake, sukladno tehnološkom postupku proizvodnje, a paralelno s tim dopremat će i montirati već nabavljeno postrojenje. Naša tvrtka u Belgiji ima veliku tradiciju u proizvodnji različitih čokolada. Osim u Belgiji, imamo proizvodnju i u drugim zemljama. Posljednju tvornicu izgradili smo prije nekoliko godina u Vijetnamu.

image
SHUTTERSTOCK

Startali smo s oko 40 zaposlenih, a danas u toj tvornici radi oko 400 radnika. S takvim planovima razvoja došli smo i u Vrliku – kazali su Mare Henri C. Pauwels i Adrian Filip M. Hoogmartens.

- Ovim ugovorima o davanju u najam četiri inkubatora za proizvodnju čokolade u potpunosti smo iskoristili prostor u nedavno izgrađenoj zgradi našeg Poslovnog centra. Ostala dva inkubatorska prostora uzeli su u najam Pero Krezić, član Uprave i Joachim Helmut Reese, suvlasnik tvrtke VR Metal, koja već nekoliko godina uspješno radi u našoj radnoj zoni u Kosorama.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Krezić je u unajmljenom prostoru već instalirao postrojenje za mikro-ljevine koje se primjenjuju u zdravstvu. I šesti inkubator već bi bio angažiran da nije pandemije koronavirusa. Unatoč tomu gospodin Reese najavljuje da će i on u najskorije vrijeme u unajmljenom prostoru pokrenuti vlastitu proizvodnju, sličnu onoj koju njegova obitelj već desetljećima ima u Njemačkoj – kaže gradonačelnik Plazonić.

item - id = 1094391
related id = 0 -> 1118499
related id = 1 -> 1111329
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2021 15:54