StoryEditorOCM
Biznisstudiraj srcem

Aspira kroz studijske programe, stručnu praksu i studijska putovanja osigurava uspješnu karijeru

Piše PR
13. rujna 2024. - 14:09

U dobu inovacija, povećane konkurentnosti na tržištu i globalnoj povezanosti, važnost visokog obrazovanja i dodatnog obrazovanja nikada nije bila veća

Veleučilište Aspira ističe se svojom izvrsnošću, nudeći studentima specijalizirane studijske programe na kojima mogu steći praktične vještine i znanja potrebna za uspjeh u budućim karijerama. Predanošću akademskoj izvrsnosti i stvaranjem poticajnog okruženja za učenje, Aspira se pozicionira kao institucija koja na najbolji način priprema svoje studente za uspjeh. Jedan je od ključnih elemenata koji čini Aspiru posebnom njezina sposobnost pružanja praktičnih iskustava i stručne prakse od prve godine, stavljajući ih u bolji položaj na tržištu rada. Jednostavno rečeno, studenti Aspire ne moraju čekati završetak studija za stjecanje praktičnog iskustva.

Studij hotelijerstva i turizma

Aspira nudi prijediplomski i diplomski studij Međunarodni menadžment u hotelijerstvu i turizmu s tri atraktivna smjera: Hotelski menadžment, Destinacijski menadžment i Gastronomija. Studentima Hotelskog menadžmenta pruža se prilika za stručnu praksu u prestižnim hotelima poput Hiltona, Sheratona, Radisson Blu Resorta, Falkensteinera, Le Meridien Lava, Leonardo Hotela i mnogih drugih, čime stječu neprocjenjivo iskustvo na globalnoj razini. Studij Destinacijski menadžment priprema studente za izazove turističkog tržišta, naglašavajući ulogu posrednika u povezivanju turista s potrebnim uslugama.

Studijski smjer Gastronomija

Studijski smjer Gastronomija, s mentorima poput nositelja Michelinovih zvjezdica Vincenza Guarina i Roberta Ceree, pruža studentima jedinstvenu priliku za učenje u najmodernijim kuhinjskim praktikumima, otkrivajući suvremene trendove u gastronomiji. Uz bogatstvo praktičnih iskustava, studenti će imati priliku postati vrhunski menadžeri u gastronomiji, obogaćujući svoje znanje odlascima na pažljivo planirana studijska putovanja diljem Hrvatske i Europe. Tako su studenti imali prilike posjetiti i restorane s Michelinovim zvjezdicama poput Monte, Pelegrini, Noel, DAM (Slovenija), La Subida i Agli Amici (Italija).

image

Masterclass sa chefom Davidom Skokom

Studij Računarstvo

Aspirin studij Računarstvo osmišljen je u suradnji s IT stručnjacima i poslodavcima, gdje se naglašava praktična primjena znanja u području informatike i računarstva. Rad u malim grupama pod vodstvom mentora te suradnja s priznatim IT tvrtkama, poput HRClouda, Valcona Croatia, Ericssona Nikole Tesle i drugih, omogućava studentima stjecanje relevantnih vještina i iskustava potrebnih za uspješnu karijeru u IT sektoru. Lama, Codeasy, Statim, HR Cloud, Manas, Travel Soft, Sedam IT samo su neke od IT tvrtki u kojima studenti Računarstva mogu usavršavati svoje programerske vještine.

Studij Sportski menadžment

Aspirin studij Sportski menadžment, prvi takav studij u Hrvatskoj, priprema studente za upravljačke pozicije u sportskim organizacijama. Kroz predavanja domaćih i stranih predavača studenti se upoznaju s kompleksnostima sportskog poslovanja. Osim toga, brojni poznati sportaši, poput osvajača olimpijskog zlata Martina Sinkovića, vaterpolista Anđelka Šetke, Marka Bijača i Lorena Fatovića, boksača Veočića, skijašice Leone Popović, boksačice Nikoline Čačić i drugih pridružuju se Aspiri tijekom i nakon završetka svojih sportskih karijera. Praktična iskustva na sportskim manifestacijama često dovode do zaposlenja u sportskim tvrtkama ili organizacijama. Studenti Sportskog menadžmenta obavljaju stručnu praksu u sportskim klubovima, savezima i agencijama poput HNK-a Hajduk, KK-a Split, KK-a Cibona, KK-a Cedevita, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog vaterpolskog saveza i drugih.

Erasmus, stipendije i studijska putovanja

Osim stručne prakse, studenti imaju priliku sudjelovati na studijskim putovanjima i Erasmus razmjenama. Studenti Aspire posjetili su ove godine Francusku, Italiju, Sloveniju, Budimpeštu, Španjolsku, Portugal, Austriju te su skijali na Jahorini. Sve veći broj studenata odlučuje se za Erasmus razmjenu, što im omogućuje stjecanje međunarodnog iskustva.

image

Erasmus razmjenama

Aspira također nudi stipendije i prilike za sudjelovanje na međunarodnim konferencijama, što dodatno obogaćuje studentsko iskustvo. Aspira se profilira kao institucija koja ne samo da pruža visokokvalitetno obrazovanje, nego i povezuje teoriju s praksom, pripremajući svoje studente za izazove modernog profesionalnog svijeta. Za više informacija o studijskim programima i uspjesima studenata posjetite www.aspira.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 04:39