StoryEditor
BiznisACI obnavlja marine duž jadrana i širi turistički biznis

"Aman Resort" želi dvorac Sorkočević

Piše PSD.
21. svibnja 2009. - 23:23

Naša vodeća nautička kompanija ACI otvorila je prvi jedriličarski centar u svojoj marini na Cresu.

Po uzoru na Nautičku akademiju u Jezerima, koju je još 1995. godine tadašnja uprava prepustila u privatne ruke, ACI ponovno nudi školu jedrenja, kako sportskoga, tako i rekreativnoga. Centar u kojem je i osam novouređenih apartmana svoju će promociju imati ovog vikenda u okviru regate, i to dvobojskog jedrenja ženskih i muških ekipa.

Kako doznajemo od Gracije Krainer, šefice marketinga ACI-ja, namjera im je temeljito urediti i ostale smještajne kapacitete koji su u sastavu njihovih marina. U planu je tako obnova objekata u Korčuli, dvorca Sorkočević u Dubrovniku te u Milni na Braču.

Time će, kaže Krainer, svoju ponudu proširiti i na turistički segment, ponajprije kao dodatnu ponudu nautičarima, ali i ostalim gostima. Za najatraktivniji ACI-jev objekt, dvorac u Rijeci dubrovačkoj, zainteresiran je “Aman Resort”, koji ga želi preurediti u ekskluzivni kompleks sa zaokruženom hotelskom i ugostiteljskom ponudom.

Trenutačno vilu obilaze konzervatori s obzirom da će, budući da se radi o zaštićenom spomeniku, kompletno uređenje biti pod njihovim strogim nadzorom. ACI inače nastavlja i s obnovom, te proširenjem vezova.

Tako su pri kraju radovi u marini Pula gdje su izmijenjeni svi pontoni, dok je u marini Pomer najvažniji infrastrukturni zahvat produljenje lukobrana za 80 metara, što će im omogućiti privez većih brodova, a dobivaju dodatnih 40 mjesta.

Povećani su i kapaciteti marine u Vrboskoj na Hvaru. Na jesen kreću radovi u splitskoj marini, što je i najveći investicijski zahvat jer se osim vezova uređuju i svi objekti. Čeka se odobrenje za širenje marine u Dubrovniku.

nevenka horvat / epeha

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2022 16:59