<p>Zapečene tikvice s mozzarellom i rajčicom</p>

Zapečene tikvice s mozzarellom

Piše Sponzorirani sadržaj
Foto Shutterstock
28. lipnja 2022. - 12:08

Kada znamo da je baš pravo ljeto? Jedan je od indikatora – složit će se oni koji redovito idu u spizu – i taj da su tikvice domaće i da im je cijena ispod 10 kuna. I, iskreno, osim što su zdrave, baš kao i jaja iz poznate "Nadaline", i tikvice se mogu spremiti na tisuću načina. Jedan je od njih da ih zapečete s mozzarellom, rajčicama i bosiljkom. Garantirano ćete uživati. Dobar vam tek!

 

Za 4 osobe; priprema 30 minuta

 

SASTOJCI:

  • 2 velike tikvice (cca 800 g)
  • 4 svježe rajčice (oko 500 g)
  • 250 g buffalo mozzarelle
  • 10 listića svježeg bosiljka
  • 80 ml maslinova ulja
  • sol, papar

 

PRIPREMA:

Tikvice operite i prepolovite ih po dužini. Lagano ih izdubite te složite po njima rajčice narezane na kolute. Posolite i popaprite po želji, te na vrh stavite komadiće mozzarelle.

Polijte tikvice maslinovim uljem te ih složite u lim za pečenje. Pecite na 210 °C oko 15 minuta. Kad su gotove, pospite ih svježim bosiljkom.

_______________________

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Tommyjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 04:45