<p>Tartić od jabuka i grožđa</p>

Tartići od grožđa i jabuke

Piše Sponzorirani sadržaj
Foto Shutterstock
28. lipnja 2022. - 12:15

Jabuke i grožđe nisu prva stvar koja vam padne na pamet kada pomislite na ljeto. Ali, u ovoj kombinaciji čine gotovo pa savršen desert nakon ljetnog ručka. Okušajte se u spravljanju i dobar tek!

 

SASTOJCI:

4 osobe, priprema: 60 minuta

Za tijesto

  • 300 g oštrog brašna
  • 140 g maslaca
  • 1 jaje
  • 100 g šećera u prahu

Za nadjev

  • 2 jabuke
  • 150 g grožđa
  • 100 g mljevenih badema
  • 250 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 40 g gustina

 

PRIPREMA:

U posudu stavite sve sastojke za tijesto i dobro ga izmijesite u jednoličnu smjesu. Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite da se hladi u hladnjaku 20 minuta. Izvadite ga i tanko razvaljajte na pobrašnjenoj površini. Izrežite tijesto okruglim kalupom i dobro utisnite u kalupiće za tartove.

Dno izbušite lagano vilicom i u njega poslažite grožđe. Stavite peći na 170 °C 15 minuta. Dok se podloga peče, mlijeko, jaja, gustin i šećer dobro izradite štapnim mikserom. Kad je podloga pečena, izvadite je i na nju posložite oguljene jabuke narezane na kockice. Sve prelijte smjesom jaja i mlijeka te vratite u pećnicu na još 25 minuta.

Zadnjih 10 minuta tartove posipajte bademima i vratite u pećnicu. Kad su tartići pečeni, ostavite da se ohlade 20 minuta pa poslužite.

___________________

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Tommyjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 18:43