Jabuke i grožđe nisu prva stvar koja vam padne na pamet kada pomislite na ljeto. Ali, u ovoj kombinaciji čine gotovo pa savršen desert nakon ljetnog ručka. Okušajte se u spravljanju i dobar tek!
SASTOJCI:
4 osobe, priprema: 60 minuta
Za tijesto
- 300 g oštrog brašna
- 140 g maslaca
- 1 jaje
- 100 g šećera u prahu
Za nadjev
- 2 jabuke
- 150 g grožđa
- 100 g mljevenih badema
- 250 ml mlijeka
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 40 g gustina
PRIPREMA:
U posudu stavite sve sastojke za tijesto i dobro ga izmijesite u jednoličnu smjesu. Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite da se hladi u hladnjaku 20 minuta. Izvadite ga i tanko razvaljajte na pobrašnjenoj površini. Izrežite tijesto okruglim kalupom i dobro utisnite u kalupiće za tartove.
Dno izbušite lagano vilicom i u njega poslažite grožđe. Stavite peći na 170 °C 15 minuta. Dok se podloga peče, mlijeko, jaja, gustin i šećer dobro izradite štapnim mikserom. Kad je podloga pečena, izvadite je i na nju posložite oguljene jabuke narezane na kockice. Sve prelijte smjesom jaja i mlijeka te vratite u pećnicu na još 25 minuta.
Zadnjih 10 minuta tartove posipajte bademima i vratite u pećnicu. Kad su tartići pečeni, ostavite da se ohlade 20 minuta pa poslužite.
___________________
Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Tommyjem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....