<p>Složenac od poriluka</p>

Složenac od poriluka i krumpira s limunom i češnjakom

Piše Vlado Ozretić
18. ožujka 2022. - 15:42

SASTOJCI

400 g poriluka

500 g oguljenoga krumpira

2 cijela limuna

4 režnja češnjaka

200 ml kiselog vrhnja

200 ml vrhnja za kuhanje

2 jaja

50 g maslaca 

50 ml maslinova ulja

150 g gaude

sol, papar

 

PRIPREMA (za 4 osobe; vrijeme - 60 minuta)

Krumpir narežite na ploške i stavite kuhati u posoljenu vodu. Kad zakipi, kuhajte ga 12 minuta i procijedite. Poriluk narežite na polumjesece, dobro ga operite i promiješate s ocijeđenim krumpirom. Posolite i popaprite po želji, dodajte maslac i maslinovo ulje te prebacite u posudu za pečenje u pećnici. Kiselo vrhnje, vrhnje za kuhanje i jaja dobro izmiješajte i tom smjesom zalijte krumpir i poriluk. Cijeli češnjak rasporedite u smjesu. Limun narežite na ploške i također ga rasporedite u smjesu. Stavite peći u zagrijanu pećnicu 20 minuta na 200 °C. Nakon 20 minuta izvadite iz pećnice i na vrh pospite naribanu gaudu i vratite natrag u pećnicu na 15 do 20 minuta, dok sir ne dobije lijepu boju. Kad servirate, izvadite kriške limuna i češnjaka sa strane.

Savjet: Ovo možete poslužiti kao samostalno jelo, a može služiti i kao prilog.

Najbolju ponudu sezonskih namirnica po super cijenama prelistaj ovdje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 12:23