ŠTRUDEL S KRUŠKAMA, ORASIMA I ČOKOLADOM
(40 minuta + vrijeme odmaranja tijesta)
Sastojci:
za tijesto
- 200 g oštrog brašna
- 200 g glatkog brašna
- 60 ml ulja
- prstohvat soli
- 250 ml vode
za nadjev
- 6 krušaka
- 250 g crne čokolade
- 100 g grubo mljevenih oraha
- 60 g maslaca
Priprema:
Sve sastojke za tijesto stavite u posudu i zamijesite. Dobiveno tijesto premažite uljem, zamotajte u prozirnu foliju te pustite da odmara 30 minuta. Za to vrijeme kruške ogulite, očistite i narežite na sitne ploške. Tijesto razvaljajte na stolu preko veće platnene krpe kako se ne bi zalijepilo za stol. Na jedan kraj tijesta posložite kruške, naribajte po njima čokoladu i pospite grubo mljevenim orasima. Zamotajte i posložite u lim koji ste namastili maslacem. Pecite 25 do 30 minuta na 200 °C.
Naš savjet: Osim s kruškama, ovaj kolač možete pripremiti i s jabukama.
_________________
Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Tommyjem.