22568312
Ljeto na pjatu

Neka hrana bude svježa, spremljena u što kraćem roku i bogata mirisima, bojama i okusima

Piše Sponzorirani sadržaj
Foto Shutterstock
28. lipnja 2022. - 11:49

Što ljeti - jesti? U redu, vrućine uzimaju svoj danak. Teško nam je i živjeti, a kamoli se baviti kalorijskim unosom. Što je za neke i dobro u postizanju bolje linije. No, ljeti se, upravo zbog visokih temperatura, više i – trošimo. Gubimo vodu, vitamine, minerale, i zbog toga nam je baš tada spiza – najvažnija. Kvalitetna i raznovrsna prehrana omogućit će svakome da se lakše nosi s izazovima ljeta. Prvo će nam koža biti zdravija i otpornija, što nam može osigurati aktivno ljeto s puno boravka u prirodi i na zraku.

A, najbolje je jesti ono što se nudi – na rashlađenim policama Tommy trgovina koje u ponudi uvijek imaju najsvježije namirnice.  A o tome koje bi točno trebale biti (sezonske!) možemo nešto kasnije. Prvo valja utvrditi nekoliko pravila zbog kojih će nam svaki obrok sjesti kako treba, bez obzira na vanjske temperature!

Prvo, jela trebaju biti osvježavajuća, lagana. Naravno, treba maksimalno smanjiti korištenje soli i ulja. Juhe neka budu rashlađene, a nije loše ih dodatno funkcionalno ukrasiti svježim začinskim biljem. Što se povrća tiče – „tucite“ samo sezonsko, ali neka je ili kuhano ili obareno. Ako vam prilike dopuste, bacite ga i na žar. 

Ne štedite na salati – nevažno o vrsti. Ona, u kombinaciji s različitim sastojcima, najbolji je način osvježavanja nepca, odnosno organizma ljeti. Uživajte i u ljetnom voću, pogotovo bobičastom: borovnice, kupine, jagode, maline, breskve, marelice itd. 

Ljeto je vrijeme jagoda, jabuka, mladog krumpira, raznih salata i onog nezaobilaznog (što moramo imati na umu i za vrijeme zime) morske hrane - ribe, rakovi, školjke. Izvrsna je na roštilju, a isto vrijedi i za meso koje se kratko mariniralo u maslinovu ulju sa svježim začinskim biljem.

Ono što je važno jest da je priprema hrane što – kraća. Za razliku od zimskog razdoblja. Na taj način manje se kuća grije, a i sama hrana je time – lakša i utoliko podnošljivija. Čak ni ne morate paliti štednjak. Kriške rajčice i mozzarelle na kruhu, salate po volji začinjene samo laganim vrhnjem ili uljem… 

Što se izbora namirnica tiče, ljeti ne možete pogriješiti. U Tommyja vas uvijek čeka sve što će zadovoljiti vaše fizičke, ali i gurmanske potrebe. Domaće i  - svježe.

______________

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Tommyjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 01:06