<p>Riba Fresh baked fish sea bass (Dicentrarchus labrax) on a light wooden background</p>

Lubin pečen u foliji s krumpirom iz škartoca

Piše Vlado Ozretić
Foto Shutterstock
25. ožujka 2022. - 10:24

SASTOJCI:

4 osobe, 45 minuta

4 lubina od 300 g

• 150 ml maslinova ulja

• 1 limun

• 2 režnja češnjaka

• 4 veća krumpira

• sol, papar

 

PRIPREMA (4 osobe, 45 minuta)

Krumpirima dobro operite koru. Prerežite ih na pola, posolite, popaprite i svaki posebno zamotajte u papir za pečenje u koji ste ukapali malo maslinova ulja. Stavite ih peći u pećnicu 40 minuta na 185 °C. Dok se krumpir peče, ribu očistite od ljuski, utrobe i škrga, posušite je kuhinjskim ubrusom i dobro posolite i popaprite. Razvucite aluminijsku foliju i na nju posložite ribu, između stavite češnjak i polijte ostatkom maslinova ulja.

Zatvorite dobro foliju sa svih strana i kad je krumpir napola gotov, stavite peći ribu s tim da pojačate pećnicu na 200 °C. Kad je gotovo, otvorite omote i servirajte uz kriške limuna.

Najbolju ponudu sezonskih namirnica po super cijenama prelistaj ovdje!

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 12:25