<p>puretina okruglice</p>
boje na jelovniku

Buča se može spremiti na milijun načina, a ovaj njezin ‘brak‘ s purećim okruglicama na pjatu definitivno treba iskušati!

Piše SPONZORIRANI SADRŽAJ
16. rujna 2022. - 14:05

Fabricio Vežnaver, hrvatski kuhar 2021. godine i gastro konzultant Tommyja pripremio je recepte s klasičnim jesenskim namirnicama...

PUREĆE OKRUGLICE U CRVENOM UMAKU

Sastojci:

  • 2 glavice crvenog luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 500 g mljevenog purećeg mesa
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje
  • 1 jaje
  • 2 limenke sjeckane rajčice
  • prstohvat ljute papričice

Priprema:

Nasjeckajte crveni luk, polovicu stavite sa strane. U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte polovicu sjeckanog crvenog luka i 2 protisnuta režnja češnjaka, jaje, sol, papar, krušne mrvice i peršin pa dobro promiješajte da se sve sjedini. Oblikujte kuglice i popržite ih sa svih strana na prethodno zagrijanom ulju i stavite ih sa strane. Na istoj tavi popržite ostatak sjeckanog crvenog luka. Kada luk omekša i dobije zlatnu boju, dodajte protisnuti češnjak i podlijte rajčicom. Po želji možete dodati listiće bosiljka ili lovora i naravno začine (sol, papar i ljuta papričica). Kada iz umaka ispari voda, dodajte mesne okruglice i sve zajedno poklopljeno kuhajte pola sata. Poslužite uz pire krumpir ili pire od bundeve i zelenu salatu.

 

PIRE OD BUNDEVE

Sastojci:

  • 1 bundeva oko 1kg
  • sol
  • chili 
  • maslinovo ulje

Priprema:

Prerežite bundevu na pola i izvadite sjemenke, prekrijte folijom i pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta ili dok ne omekša. Kad je pečena, odvojite meso od kore i stavite u blender, dodajte začine po želji i miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

image
Shutterstock

Ova ukusna jela možete pronaći na odjelu gastronomije u Tommy prodavaonicama, pripremljena prema receptima chefa Fabricia Vežnavera.

______________

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Tommyjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2022 12:59