Overlay
Začarana ljepota

Dalmatinski otok koji mnogima prođe ispod radara opčinio The Guardian: evo što im se posebno svidjelo, a imamo i preporuke naše novinarke koja je tamo ljetovala

Piše Stil
Foto Bozidar Vukicevic/Cropix
19. lipnja 2022. - 15:43

Pronađite netaknutu prirodu, mir i tišinu na ovim malim otocima, pravim začaranim oazama koje su mnogima promakle ispod radara, poziva nas britanski The Guardian i navodi deset europskih otočnih odredišta, među kojima se našlo i jedno naše. Lastovo. Predivan otok čije ljepote stihijski masovni turizam još nije uspio pokvariti. Nadajmo se i da neće.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Pa evo kako ga opisuje Guardian: "Četiri sata i petnaest minuta dug put trajektom od Splita do Lastova može biti naporan, ali ovaj se otok toliko razlikuje od polazišta da će vam biti drago što ste se potrudili. Provedite vrijeme u borovim šumama, diveći se otočkim kućama u venecijanskom stilu, istražujući njegovih 38 crkava ili plivajući u prozirnom moru uvale Skrivena Luka. Postoji samo jedan hotel - prikladnog imena Solitudo, čiji restoran okrenut prema moru poslužuje ukusne jastoge u dalmatinskom stilu".  Primamljivo zar ne? O Lastovu smo vam pisali prošlog ljeta, nakon što ga je obišla naša Ana Franić i vratila se puna dojmova.

"Lastovo nije među najpopularnijim otocima, ali apsolutni mir i odmor bili su glavni aduti koji su me privukli. U trenutku kad sam sišla s trajekta shvatila sam da Lastovo nije kao drugi otoci i da će ovo biti godišnji odmor u pravom smislu, što je i bio. Nema tu ludih noćnih provoda i gužvi, nego kupanje, mir, izležavanje i guštanje u predivnim zalascima sunca" zapisala je naša kolegica te kao mjesta osobito vrijedna posjeta spomenula ulavu  Mihajla, koja se nalazi samo jedan kilometar od mjesta Lastova.

"Uvala je to u kojoj se proteže veliki mul, uz nju se nalazi i malena plaža te kafić", uputila nas je Ana, a što je još preporučila čitateljima Stila podsjetite se ovdje.

 

24. travanj 2024 10:43