StoryEditorOCM
Više od sportapogrešno društvo

Žestoki okršaj u Bologni: Talijani se osvetili Delijama, nekoliko Srba završilo u bolnici, a u pozadini sukoba su Boysi

Piše Sport SD
21. listopada 2023. - 13:52

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su kod Virtusa u sklopu 4. kola Eurolige, a iz Italije stižu informacije kako je nekoliko Delija završilo u bolnici nakon žestokog okršaja.

Unatoč tome što je  policija obavijestila klub iz Beograda da neće dopustiti ulazak njihovih navijačima u dvoranu, pa čak ni onima s kupljenom ulaznicom, manja skupina Delija ipak se pojavila u Bologni.

No, utakmica je pala u drugi plan, jer su ih na ulicama talijanskog grada napali navijači Rome i nekolicinu poslali u bolnicu s lakšim ozljedama, a po svemu sudeći to je bila osveta za događaje iz veljače ove godine.

Podsjetimo, tada su Delije presrele i napale navijače Rome nakon utakmice Serie A protiv Empolija, opkolili su automobil i ukrali zastavu jedne od najstarijih navijačkih skupina Rome koju su kasnije zapalili.

Također, povod ovom žestokom sukobu je prijateljstvo navijača Rome s Bad Blue Boysima. Kad su zapalili zastavu i ostale transparente, Delije su poslale jasnu poruku navijačima Rome poručivši im da su odabrali pogrešno društvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:50