StoryEditorOCM
Više od sportaponovno na tronu

On je svećenički Marko Livaja, odveo je Hrvatsku na vrh Europe, a želja mu je upoznati pravog Livaju

Piše I. M.
9. veljače 2024. - 10:35

Hrvatska reprezentacija svećenika je na malonogometnom prvenstvu za svećenike u Skradu osvojila zlatnu medalju. U finalnoj utakmici pobijedili su Poljsku rezultatom 3:2 i tako došli do trofeja, dok je trećeplasirana bila reprezentacija Bosne i Hercegovina, piše IKA.

Najbolji strijelac prvenstva bio je don Josip Papak, inače veliki navijač Hajduka, koji je jednom prilikom za Slobodnu izjavio:

- Ljubav prema Hajduku je kako bi naša pjesma rekla, "od rođenja svoga hoda san uz tebe…", a to mi je usadio moj otac Ivan koji je također veliki navijač kao i cijela obitelj - prije nešto više od godinu dana otkrio nam je mladi svećenik, rođen u Mostaru te dodao:

- Na Mladoj misi sam dobio potpisan dres naše legende Marka Livaje što mi je nešto najbolje što sam mogao dobiti. Bio sam na fešti kada smo uzeli Kup protiv Rijeke na Poljudu, a velika želja mi je da mi Hajduk bude prvak pa da cijela Dalmacija sa svim navijačima Hajduka iz svih krajeva svijeta proslavi to onako kako samo Split i Torcida znaju - rekao je don Josip.

image

svećenici nogometaši

Screenshot/TikTok/DonTomoLukac

Na Hrvatskom katoličkom radiju svoje je dojmove podijelio izbornik svećeničke reprezentacije, velečasni Krešimir Žinić.

- Nakon 18 godina ponovno smo postali europski prvaci. Mi smo prvo svećenici, a tek onda nogometaši, ne nogometaši pa usput svećenici. Tako se i na ovim našim susretima vidi svećeničko ozračje i ono što predstavljamo, rekao je Žinić.

Don Tomo Lukač, koji na TikToku ima više od 50 tisuća pratitelja, objavio je video proslave na kojem otvara šampanjac uz pjesmu srce vatreno, pa pogledajte kako je izgledalo slavlje titule...

@dontomolukac Hrvatski svećenici osvojili europsko prvenstvo nakon 18 godina! Prvi među 17 država! ????#priest #catholic #fyp #foryou #fypシ #foryourpage #catholicpriest #football #footballtiktok ♬ original sound - dontomislavlukac
image

svećenici nogometaši

Screenshot/TikTok/DonTomoLukac
image

Don Josip Papak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 22:04