StoryEditorOCM
Više od sporta‘Princ Poldi‘

Legendarni nogometaš zgrnuo bogatstvo na kebabu, a nedavno je šokirao fanove najavom poskupljena

Piše Sport SD
27. veljače 2024. - 07:17

Legendarni njemački nogometaš poljski korijena Lukas Podolski u karijeri je igrao za Köln, Bayerna, Arsenal, Inter, Galatasaray, Antalyaspor, Vissel Kobe i Gornik Zabrze gdje još uvijek igra u 39. godini života.

Najveći trag ostavio je u dresu Bayerna i Arsenala, a briljirao je i igrajući za njemačku nogometnu reprezentaciju. Iako mu karijera službeno još traje, ‘Princ Poldi‘ se bacio u biznis i prije njenog kraja. Prije šest godina je sve iznenadio otvaranjem lanca kebaba - pišu Sportske novosti.

Još 2017. godine, dvije godine nakon što je otišao iz Arsenala, Lukas je pokrenuo brend sladoleda Ice Cream United, a onda je godinu kasnije otvorio svoj prvi restoran s kebabom nazvan Mangal Doner. Inspiraciju je dobio igrajući za Galatasaray, a od tada je otvorio čak 30 restorana s kebabom.

Osim toga, poduzetni Lukas je pokrenuo i glazbeni festival, otvorio je sportski centar i organizirao nogometni turnir koji uključuje influencere, bivše igrače i navijače. Svi ti njegovi poslovi donijeli su mu pravo bogatstvo i sada je procijenjen na preko 207 milijuna eura.

Njegov kebab je već nekoliko godina pravi hit u Njemačkoj, a nedavno je rastužio fanove najavom kako će njegov kebab poskupjeti. Umjesto dosadašnjih pet eura, po novome će koštati 7.90 eura.

- Mislim da je kebab još uvijek jako jeftin. Mora poskupjeti. Kad odete u pizzeriju, platite oko 10 eura, ali sve što imate je tijesto, umak od rajčice i malo sira - rekao je Podolski pa dodao kako njegov kebab ima puno kvalitetnije i skuplje sastojke.

Iako će njegov kebab znatno poskupjeti i dalje će ostati među povoljnijima u Njemačkoj. Lukas je u najavi poskupljenja okrznuo pizzerije, a nedavno se obračunao i s McDonald‘som.

- Ako naručite menu u McDonald‘su platit ćete jednako kao i u mojem restoranu ili čak i više od toga, a dobit ćete sr*** od hrane. Njima nedostaje kvalitete - poručio je Podolski pravdajući svoje poskupljenje.

Dok je jednom nogom u biznisu, drugom je i dalje na terenu. U 17 utakmica za Gornik zabio je tri gola ove sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:31