StoryEditorOCM
Više od sportaZaboravljena legenda

Bivši nogometni reprezentativac SFRJ na rubu egzistencije: ‘Život mi je bio kao bajka, Hajduk je nudio ogroman novac, pola Beograda sam imao, a zdravlje - izgubio‘

28. studenog 2022. - 11:01
Zoran Vorotović (sjedi) okružen nogometnim legendama Ivanom Gudeljom, Momirom Bakračem i crnogorskim premijerom Dritanom AbazovićemVladimir Dugandžić/Cropix

Teško je i mučno gledati čovjeka koji je bio brz kao vjetar, a sada se ne može bez tuđe pomoći ustati iz invalidskih kolica.

Nije lako ni razgovarati s njim kada vidite koliku mu bol nanosi i obično pomicanje ruke ili glave, ali 65-godišnji Zoran Vorotović, bivši nogometaš podgoričke Budućnosti, Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije, na susretu legendi nogometa s područja nekadašnje SFRJ, održanom u crnogorskom Ulcinju, želio je ispričati svoju životnu priču kao poruku i pouku drugima.

Poruku onima koji zarađuju ogroman novac da nikada ne znaju što ih u životu može čekati, a pouku – kako u slučaju životnog posrtanja više nikoga neće zanimati. Vorotović je, nažalost, već 21 godinu osoba s teškim invaliditetom i potpuno je ovisan o pomoći drugih.

Njeg...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:14