StoryEditorOCM
Više od sportanakon finala eura

Atmosferu u Splitu pokvario je incident: Španjolci na Zvončacu napali Engleze i gađali ih bocama, stolicama, čašama...

Piše Sport SD
15. srpnja 2024. - 09:53

Od Berlina do Zvončaca. Veliko finale Eura u njemačkoj prijestolnici između nogometaša Španjolske i Engleske (2:1) pratilo se u svakom kutku Europe, pa tako naravno i u Splitu. Fan-zona organizirana je na Zvončacu, a tamo je jučer, kao i u utakmicama prije bilo veliki broj stranih navijača.

Podsjetimo, Španjolci su poveli golom Nice Williamsa u 47. minuti, izjednačio je Cole Palmer u 73., da bi pobjednički gol zabio Mikel Oyarzabal u 86. minuti.

Za Španjolsku je ovo rekordni četvrti naslov europskog prvaka, nakon 1964., 2008. i 2012., dok je Engleska i dalje bez kontinentalne titule, ovo joj je drugi uzastopni poraz u finalu, prije tri godine na Wembleyu slavila je Italija.

Na spomenutom mjestu u Splitu okupio se veliki broj gledatelja, posebno mladih Španjolaca i Engleza koji su zbog turističke sezone i Ultra Music Festivala u velikom broju pristigli u grad podno Marjana.

Najviše je bilo zadovoljnih navijača Furije koji su došli na svoje, jer su njihovi ljubimci po četvrti put u povijesti osvojili naslov europskog prvaka.

Međutim, inače sjajnu atmosferu je nažalost pokvario incident. U jednom trenutku izbio je žestoki sukob, Španjolci su okružili Engleze pa i zasuli različitim predmetima, kao što su boce, stolice i ostalo.

Srećom, sve se brzo primirilo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 18:22