StoryEditor
Vaterpoloatipična situacija

Visković kao riba na suhom: Mogu sto puta pretrčat’ Marjan, ali za bazen nema prave zamjene

23. ožujka 2020. - 12:29
Tom Dubravec/Hanza media

Plivačima i vaterpolistima posebno je nezgodna ova karantena zbog koronavirusa budući da zamjene za bazen nemaju. Možeš trčati i trčati da bi održavao fizičku formu, ali nije to to. Jučer nam je Mate Ružić – trener Marina Mogića i Franka Grgića - ispričao plivačku stranu priče, a o vaterpolskoj nam je govorio Ante Visković, član splitskog Jadrana:

- U vaterpolu ti osjećaj vode jedino bazen može vratiti. Možemo mi pretrčati Marjan sto puta, ali za bazen nema prave zamjene. Snalazimo se kako znamo. Međutim, kako je nama, tako je i svakom vaterpolistu na svijetu. Nakon uobičajenog ritma od dva treninga dnevno i manjka slobodnog vremena Jadranov je šuter poput većine sportaša odjednom dobio i previše praznog hoda.

Baš je čudna situacija. Navikao sam na dva treninga dnevno, a sad treniram samo doma po posebnom programu. „Iskemijam” nešto. Šteta, bili smo u vrhuncu forme kad je došlo do prekida. Sad je pitanje hoće li se natjecanja uopće dovršiti. Dosta će ovisiti o Olimpijskim igrama. Ako se otkažu ili poma knu, možda i dovršimo. Nitko se ne može biti pripremiti na ovakvu situaciju. Visković se pridržava uvedenih mjera karantene pa je gotovo uvijek doma. Nađe se sada vremena za štošta.

- Srećom ima nas dovoljno u kući, roditelji, brat i sestra, pa zaigramo na društvene igre. Gledamo filmove, čitam o psihologiji, igram PlayStation... Uz to se malo više bavim fakultetom. Na prvoj sam godini diplomskog studija na ekonomiji. Inače idem samo na ispite, a sada su uveli neke internetske materijale pa i za to imam malo više vremena nego inače – veli Visković.

Snalazi se, ali ne krije da mu vaterpolo silno nedostaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. studeni 2020 18:39