StoryEditorOCM
Vaterpolou crnici

Nakon drame peteraca, Jugu prvi trofej sezone! Dubrovčani prekinuli crni niz, ‘tragičar‘ kapetan Jadrana

Piše Iva Majić
23. listopada 2024. - 21:25

Prvi trofej ove sezone odlazi u Gruž! 72. ukupno za Jug Adriatic osiguranje. Dubrovčani su u finalu Superkupa u Šibeniku svladali Jadran s 16:15  nakon boljeg izvođenja peteraca.

Regularni dio završio je s 10:10, nije bilo značajnijih odvajanja, kao ni prijeloma utakmice, iako su Splićani napravili seriju od 3:0 u trećoj četvrtini. No, tek da uhvate svoje protivnike. S vodstvom od 7:6 ušli su prvaci Hrvatske u zadnjih osam minuta, a onda se malo zapjenilo u bazenu.

9:9 na semaforu i koja sekunda više od minutu do kraja utakmice. Predah je pozvao trener Jadrana, Jure Marelja uoči očiglednog zadnjeg napada za njegovu momčad. No, udarac kapetana Splićana, Marinića Kragića blokirali su jugaši.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Onda se u zadnjoj minuti probudio Burić, kojeg smo malo i prozvali. Znamo da nas nije čuo, ali svoj prvi gol postigao je u najbitnijem trenutku, pogodivši za 10:10, 17 sekundi prije kraja utakmice.

Marinić Kragić tresao gredu

Mislili smo već kako će naslov odmah u Dubrovnik, ali onda je Butić upisao svoj četvrti pogodak u susretu, samo dvije i pol sekunde prije kraja. Pokušao je Žuvela izvesti neko čudo, ali sve je odlučeno nakon ‘lutrije peteraca‘.

U njoj nije bilo ‘grešnika‘ do 6. serije u kojoj je Marinić Kragić zatresao gredu. Pokušao je trener Jadrana i s promjenom vratara, Čelar je dva puta stajao među vratnicama, ali nije bilo pomoći.

image

Toni Popadić proglašen je MVP-jem Superkupa.

Niksa Stipanicev/Cropix

Dojam je kako su jugaši više bili željni trofeja u ovom izjednačenom susretu, a ovime su prekinuli crni niz od tri poraza.

Jadran – Jug Adriatic osiguranje 10:10, nakon peteraca (2:3, 2:3, 3:0, 3:4; 15:16)

Finale Superkupa. Bazen u Crnici. Gledatelja: 200

Jadran: Bijač (9 obrana), Čagalj, Marinić Kragić (2), Radan (1), Butić (4), Pejković, Tomasović, Zović (1), Berehulak, Baničević, Fatović (2), Dužević, Čelar, Bušelić

Trener: Jure Marelja

Jug AO: Popadić (12 obrana), Šušić, Djerković, Zvono (2), Joković (3), Kulaš, Mozara, Cabanas, Kržić, Burić (1), Herceg (1), Žuvela (3), Jurišić, Jerković

Trener: Vjekoslav Kobešćak

Realizacija igrača više: Jadran (3/9), Jug AO (3/8)

Peterci: Jadran (1/1), Jug AO (2/2)

Peterci nakon regularnog dijela: 10:11 Žuvela, 11:11 Marinić Kragić, 11:12 Joković, 12:12 Fatović, 12:13 Kržić, 13:13 Tomasović. 13:14 Zvono, 14:14 Zović, 14:15 Kulaš, 15:15 Butić, 15:16 Žuvela, 15:16 greda Marinića Kragića.

Jadranašice bez trofeja

Jadran – Mladost 9:13.

Povijesni prvi Superkup u hrvatskom ženskom vaterpolu osvojile su igračice zagrebačke Mladosti. U finalu odigranom u Šibeniku, braniteljice naslova pobjednica Kupa iz prošle sezone svladale su aktualne prvakinje države splitski Jadran u solidnoj demonstraciji nadmoći s 13:9. Zagrepčanke su cijelu utakmicu vodile, imale poslovično već raspoloženu vratarku Laticu Medvešek koja je nakon tri četvrtine već bila dvoznamenkasta, s 10 obrana. Na kraju je proglašena i MVP-jem Superkupa.

image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image

Sibenik, 231024.
Bazen u Crnici.
VK Jadran ST - VK Jug AO, vaterpolo utakmica finala Superkupa.
Slavlje igraca Juga nakon osvajanja Superkupa.
Na fotografiji: Marko Zuvela i Rino Buric.
Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

Niksa Stipanicev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 22:54