StoryEditorOCM
Vaterpolobodovi u poljudu

Jadranaši nakon pobjede nad Zvezdom: ‘Mislili smo da ćemo to ranije slomiti, ali hvala publici na odličnom ambijentu‘

Piše Iva Majić
27. rujna 2023. - 22:28

Jadran je stigao do važne pobjede u prvoj ovosezonskoj utakmici u Ligi prvaka. U Poljudu je pala Crvena Zvezda s rezultatom 16:13, ali bodovi su su došli teže od očekivanog...

- Izuzetno teška utakmica, što smo i najavljivali, ali opet smo mislili da ćemo to ranije slomiti. Naša obrana nije bila na nivou. Ako hoćemo pobjeđivati jače momčadi, morat ćemo raditi na tome. No, vjerovali smo u našu pobjedu, počeo je Jerko Marinić Kragić.

Poljud je bio dobro ispunjen, jeste li zadovoljni?

- Ambijent je bio odličan i zahvaljujem publici, a nadam se da će ovako biti i na sljedećim utakmicama, rekao je novi kapetan splitske momčadi.

Loren Fatović upisao je važna dva pogotka pri kraju treće četvrtine, kada je Jadran vratio na izjednačen rezultat i dao nade za preokret uoči zadnjih osam minuta.

- Uspjeli smo se odvojiti u četvrtoj dionici nakon što smo digli agresivnost u obrani i imali par blokova. Možemo reći da smo mirno priveli utakmicu kraju. Očekivali smo težak susret, jer nismo imali utakmica na ovoj razini do sada u sezoni. Oni su u ovom trenutku i uigraniji, ali nije to više bitno. Važna su nova tri boda i nadamo se da ćemo se dizat kroz sezonu i da je ovo tek početak.

Nakon peterca Anića ste "ubacili u petu"?

- Sigurno, teško bi se bilo vratit s minus tri. No, vjerovali smo u pobjedu i mislim da je bilo zasluženo, zaključio je Fatović

Jure Marelja najprije je ponovio ono što je naglašavao prije susreta:

- Zvezda nije momčad za podcijenit. Prije svega čisto iz razloga što su već godinama skupa. Kvalifikacijski turnir su odigrali odlično i u igračkoj formi su daleko ispred nas. Igračkoj formi, ali ne po kvaliteti i fizičkoj spremi. No, ova utakmica nam je idealna za analizu naših pogrešaka. Ova momčad mora odigrati još puno toga zajedno kako bi se sve komponente posložile.

Presudan je bio trenutak obrane peterca?

- Da, na krilima te energije uz karakter i individualnu kvalitetu su momci izvukli utakmicu. Zatim smo se odvojili i riješili pitanje protivnika tri minute prije kraja. Očekivali smo da će Zvezda u jednom trenutku stati, ali nismo mislili da ćemo ostati bez praktički četiri igrača koji su zaradili tri osobne. No, posložili smo se u "M zonu" i na kraju je to ispalo dobro

I to je donijelo neku dobru promjenu?

- Nisam želio rano ući u ovaj način rizične obrane zato što sam očekivao umor Zvezdinih igrača pa sam to ostavio za kraj. Umor je utjecao na preciznost i kvalitetu njihovih šuteva pa smo iz toga mogli preuzeti više rizika u prostoru gdje smo iz toga odlazili u kontre,

Publika?

- Mogli su uživati sigurno u neizvjesnosti, a lijep je ambijent bio s punim Poljudom, zaključio je trener hrvatskog prvaka.

image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 04:47