StoryEditor

Odvjetnik Mario Ančić: Idući mjesec znati ću kada se vraćam tenisu

Piše PSD.
28. kolovoza 2009. - 20:54

Mario Ančić je čovjek koji miruje. I u trenucima kada su mu liječnici zbog slabosti organizma iscrpljenog mononukleozom savjetovali da izbjegava aktivno bavljenje vrhunskim sportom, on je pronašao nove radne zadatke. U

Jakov Prkić / CROPIX

hrvatskoj metropoli.
- Istina je da radim kao pripravnik u jednom zagrebačkom odvjetničkom uredu. Nije to nikakva tajna, odrađujem taj pripravnički staž kojega treba odraditi svatko tko završi pravni fakultet, ako se misli dalje ozbiljno baviti ovom strukom - rekao nam je Ančić.

A on u pravu vidi logičan nastavak karijere nakon tenisa.
- Uvijek sam radio i želio raditi ono što me zanima. U pravu vidim puno izazova i svaki me dio jako puno zanima. To je sigurno nešto što ću raditi u budućnosti - kazao je Ančić.

A tenis? Profesionalno ga ne igra još od Kitzbühela, turnira koji se odigrao u drugoj polovici svibnja ove godine. Bio je to pokušaj njegovog povratka sportu nakon jednomjesečnih priprema na Braču s Mirkom Krolom, no i dalje se njegovo tijelo osjećalo slabo.

Nije to bio onaj Ančić spreman odigrati pet teških setova i boriti se za svaku loptu.
- Ne znam. Sada se osjećam dobro, ali 'naredba’ je liječnika da ne igram ozbiljni tenis dok ne napravim sljedeće pretrage. A to će se dogoditi negdje za mjesec dana. Tada ću otputovati u Ameriku i vidjeti što kažu liječnici.

No, jedna atraktivna manifestacije u drugoj polovici rujna ga čeka. Naime, i splitski će tenisač biti dio hrvatske reprezentacije u polufinalu Davis Cupa protiv Češke od 18. do 20. rujna u Poreču.
- Osjećam se dijelom reprezentacije i želim im makar svojim prisustvom i možda ponekim savjetom pomoći da naprave još jedan korak prema mogućem osvajanju 'Salatare’ - kazao je Ančić.

Ančić sigurno jest dio reprezentacije, igrao je i u ožujku u Poreču protiv Čilea, pobijedio je Nicolasa Massua. Daju li liječnici zeleno svjetlo za nastavak karijere, vjerujemo kako ćemo ga i dogodine gledati u Davis Cupu.

pero smolčić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 05:22