StoryEditor
Tenissmjernice

Ančić na Firulama: Želim svoje iskustvo prenijeti mladima

Piše PSD.
25. kolovoza 2014. - 22:35
Mario Ančić u srijedu će opet biti na svojim Firulama. Na terenima na kojima pod budnim okom trenera TK Split stasavaju nove generacije mladih tenisača i tenisačica odrastao je i Mario, naš proslavljeni tenisač koji je u karijeri dogurao čak do sedmog mjesta na svijetu.

Jedan od četvorice top ten velikana s Firula danas gradi svoju pravnu karijeru, završio je fakultet u Splitu, a u SAD-u radi u pravnom odjelu u središtu NBA lige u New Yorku. U Splitu je na odmoru, a poželio je dio tog slobodnog vremena posvetiti i klubu i djeci koja tamo treniraju.

– U srijedu poslijepodne od 16.30 sati ću nešto više od sat vremena provesti na terenu, odraditi nekoliko poena s mladim naraštajima, a potom ću održati predavanje – najavio nam je Ančić.

Predavanje će biti o...?

– O tome koliko je važno i vrhunskim sportašima tijekom karijere pažnju posvećivati i obrazovanju. Ja sam imao taj peh da sam karijeru morao rano okončati, no sada sam u nekim novim životnim tokovima. Zahvaljujući školi nisam ostao izgubljen i želim taj dio sporta, njegovu kombinaciju s obrazovanjem, prenijeti na neki način i mladima koji dolaze – kazao je Ančić.

                                                                                                                                                                        P. Smolčić
foto: ronald goršić / cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 21:49