StoryEditorOCM
Tenisšteta

Mektić okrenuo na šalu: Glavni favoriti turnira su ispali. Prijelomna vijest...

Piše ivan renić
29. srpnja 2024. - 22:42

Vijest je kad branitelji naslova ne prođu prvo kolo, a ne kada prođu... Dogodilo se, nažalost, ovo prvo. Brnitelji olimpijskog zlata iz Tokija poražen su već u prvom kolu od Nijemaca Dominika Koepfera i Jana-Lennarda Struffa (3:6, 7:6, 5:10).

- A jedno veliko iznenađenje. Glavni favoriti turnira su ispali. Prijelomna vijest – kroz smijeh je na šalu okrenuo Mektić nakon poraza, pa je potom postao ozbiljan. Znali smo da imamo dovre protivnik, još na zemlji. Vraćali su dobre reterne. Vratili smo se u drugom setu. Šteta za treći jer smo imali momentum na početku. Da smo se malo odvojili otišli bi na našu stranu. Reterni su im bili jako niski, dobro su to radili – govorio je Mektić.

Godinu dana Pavić i Mektić nisu igrali zajedno. Opet su se sastali za ove Olimpijske igre.

- Ništa se nije promijenilo. Dovoljno se dobro poznajemo, u dušu. Nakon silnih mečeva i titula, znamo jedan o drugome sve potrebno. Na terenu osjećamo jedan drugo. Što se tiče toga, niej bio problem. Kroz turnir se uvijek raste. To je prirodno. Da smo dobili, opet bi imali protivnike po mjeri – kazao je Pavić-

Je li nedostajalo i malo sreće u ždrijebu?

- Pa, ne bih rekao. Mogli smo igrati i protiv Nadala i Alcaraza u prvom kolu. Ali igrali smo protiv kvalitetnih igrača koji znaju igrati parove. Koepfer je prošao dva kola u singlu, pobijedio je i u parovima evo. Očigledno dobro igra. Tie break uglavnom ode na jedan ili dva reterna. Nismo iskoristili taj momentum nakon drugog seta – mišljenja je Mate.

Koepfer je ranije u istom danu igrao i singl. Je li bo potrošen?

image
Tom Dubravec/Cropix

- Ma kakvi... Takvim singlašima nije problem odigrati parove – jasan je Mektić.

Za Mektića je ovo bio kraj u Parizu, dok Pavića sutra očekuje prvo kolo miješovitih parova s Donnom Vekić.

- Već sljedećeg tjedna se u Montrealu igra veliki turnir, tako da idem doma napraviti par treninga i onda opet na put. Nažalost, nismo se uspjeli ovdje zadržati – nema odmora za Nikolu.

Zanimljivo će biti vidjeti kako će Mate i Donna funkcionirati u paru.

- Nisam nikad igrao s Donnom. Mislim da ona baš i ne igra parove često, miks pogotovo. Iskreno ne znam što očekivati. Vidjet ćemo što će biti kad izađemo na teren, koliko ćemo se dobro slagati. Prvotni plan je bio da ona igra s Dodigom jer on ne igra na Olimpijskim igrama. Ali pošto ja imam najbolji ranking, ostalo je ovako – zaključio je Pavić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 22:42