StoryEditorOCM
Teniskraj na početku

Branitelji zlata iz Tokija Pavić i Mektić brzo su se oprostili od olimpijskog turnira, servis ih nikako nije služio

Piše Ivan Renić
29. srpnja 2024. - 22:05

Tenisački ponedjeljak na Olimpijskim igrama u Parizu nisu uspjeli upotpuniti Mate Pavić i Nikola Mektić. Nakon Donne Vekić koja je slavila u drugom kolu, hrvatski par poražen je od Nijemaca Dominika Koepfera i Jana-Lennarda Struffa s 3:6, 7:6, 5:10.

Nije to izgledalo dobro u prvom setu. No, valja priznati da protivnik s druge strane mreže u prvom kolu nije bio nimalo bezazlen. Kako je i najavljivao izbornik Velimir Zovko Nijemci su dvojica jakih servera. I to su itekako pokazali u prvom setu. Pavića i Mektića, pak, servis nikako nije išao. Bilo je i nekoliko dvostrukih pogreški, a ono što je ušlo Nijemci su sjajno reternirali. Dva ‘brejka‘ bila su dovoljna za prednost njemačkog para od 1:0 u setovima, bilo je 6:3.

image
Tom Dubravec/Cropix

Trebalo je očito braniteljima naslova da se ugriju, da stroj u potpunosti proradi. I dogodilo se to odmah na početku prvog seta. Na prvom servis-gemu Nijemaca pao je break. Potvrdio ga je Mektić, a onda su još jednim slomili Nijemce u drugom setu. Brzo je na semaforu pisalo 4:1.

Nije bilo lako igrati na terenu broj šest. Ne bi to zapravo bio nikakav problem da na terenu do nije igrao francuski par. Pune su bile tribine, a navijanje domaćih Francuza nije stajalo. Znalo je to i malko omesti naše pri servisu. No, nisu se dali. Navijalo se itekako i na drugoj strani spomenute tribine. Na trenutke je to bilo nadglasavanje. Na svaki ‘Deutschland, Deutschland‘, promptno bi stigao odgovor s druge strane ‘Hrvatska, Hrvatska‘!

Uzvratili su Nijemci istom mjerom i nije bilo druge nego pitanje drugog seta riješiti u tie-breaku. Sjajno su ga naši otvorili, Koepfer i Struff zaprijetili povratkom, no povratka im nije bilo. Mektić i Pavić dobili su sa 7:5 u tie-breaku, te je na redu bio treći, odlučujući set. U parovima se igra do 10 poena, podsjetimo.

image
Tom Dubravec/Cropix

Bolje su otvorili Nijemci, 5:2 je bilo za njih. Opet je ‘zapeo‘ hrvatski servis, dok je njemački ostao na visini zadatka. Koepfer je ‘bljesnuo‘ za Njemačku i na semaforu je pisalo 8:4. Nakon toga nije bilo povratka za naše. Dvama dobrim servisima došli su do meč lopte (9:5), a potom i pobjede vrijedne prolaska u drugo kolo. Branitelji zlata iz Tokija tako su se od olimpijskog turnira, nažalost, oprostili već u prvom kolu.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 18:52