StoryEditor

Ančić: Vjerujem da je ovo samo kratkotrajni zastoj

Piše PSD.
19. svibnja 2010. - 18:01

Baš kada je počeo ulaziti u normalni ritam turnira, igrati mečeve, osjećati lopticu, splitskog tenisača Marija Ančića sasjekla je nova ozljeda. Ovog puta na red su došla leđa.

Ukočilo ga je tijekom treninga sa Šveđaninom Robinom Soderlingom u francuskoj Nici. Zbog najnovijih zdravstvenih problema Ančić po svemu sudeći neće igrati na predstojećem Grand Slamu u Parizu.

Još jučer je trebao igrati u prvom kolu ATP turnira u Nici protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa. Umjesto još jedne važne stepenice prema povratku u svjetsku tenisku elitu, gdje mu je svakako mjesto, Splićanin je jučer morao tražiti avionske karte za povratak u Zagreb. Liječnici su ga snimili u Francuskoj, obavili su magnetsku rezonanciju, a čak su savjetovali i injekcije, što je tenisač odbio.

Nalazi su iz francuske bolnice poslani u Zagreb gdje će hrvatski liječnici vidjeti što i kako dalje. Sasvim je sigurno kako je zasad dio terapije oporavka i nekoliko dana mirovanja. Prema prvim nalazima čini se kako će Ančić biti spreman za travnati dio sezone koji slijedi nakon Roland Garrosa.

- Razočaran sam što mi se ovo sada dogodilo kada sam počeo hvatati formu i igrati mečeve gotovo iz tjedna u tjedan. Vjerujem da je ovo ipak samo kratkotrajni zastoj - kazao je nakon najnovijih problema Ančić.

U ovoj je godini u nepunih pet mjeseci igrao na devet turnira, a ovo mu je već drugi put da zbog zdravstvenih tegoba mora na prisilno mirovanje. Kraj prošle godine iskoristio je za pripreme, žestoke pripreme kako bi se konačno vratio ozbiljnom tenisu nakon problema koje je iza sebe ostavila mononukleoza.

I onda ga je već na drugoj stepenicu, na futuresu u njemačkom Nußlochu zaustavio bol u grlu i ramenu. Nije želio riskirati. Nova pauza. Potom je uhvatio neki normalniji ritam, proteklih tjedana već je razmišljao i o Davis Cup susretu protiv Srbije u njegovome Splitu, o Roland Garrosu i Wimbledonu.

No, leđa su imala neke svoje planove. U njegovim planovima prije ozljede nakon Roland Garrosa su bili upisani turniri u Queens’u (za kojega je dobio pozivnicu organizatora) i Rosemalenu, a potom i Wimbledon.

Potom je na rasporedu Davis Cup protiv Srbije u Spaladium areni. Ostaje vidjeti što će tijelo ‘narediti’ Ančiću?

pero smolčić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. rujan 2020 14:17